5 savjeta za korisnike Pinteresta

U kratko vrijeme Pinterest je postao društvena mreža koja nudi mogućnosti koju drugi ne nude, a to su velike i uočljive slike, stoga biste trebali iskoristiti taj potencijal.

Zimo Zimo Zimo | 12.06.2012. / 11:09

5 savjeta za korisnike Pinteresta

U kratko vrijeme Pinterest je postao društvena mreža koja nudi mogućnosti koju drugi ne nude, a to su velike i uočljive slike, stoga biste trebali iskoristiti taj potencijal.

Kojim se god poslom bavili, Pinterest vam može poslužiti kao odličan servis za promociju vaših usluga, proizvoda, članaka, itd. No prije nego zaspamate vaše followere, možda biste se trebali pridržavati savjeta navedenih niže.

Također, spomenimo kako ovu društvenu mrežu pretežito koriste žene - a znamo da su one dobri potrošači - stoga ako vam je target skupina 35 do 55 godina, s Pinterestom ne možete promašiti.


1. Budite korisni

Kao i na svakoj mreži tako i na Pinterestu ljudi vole korisne stvari. Možda je ok promovirati svoje proizvode, kolače ili što već, no probajte pokazati kako niste na Pinterestu kako biste promovirali samo svoje stvari. Pinterest vam omogućuje stvaranje virtualnih ploča pa tako možete primjerice kreirati 'Ostalo' ili 'Zanimljivo' kako biste podijeliti nešto što vam se uistinu sviđa. Čak niti ne mora biti vezano uz ono što radite. Ako radite po tom principu, odnosno dijelite sadržaj drugih korisnika, pokazujete sigurnost u to što radite, dakle ako mislite da dobro radite - nema straha.


2. Pratite velike brandove

Svi mi volimo velike brandove, jer možemo mnogo toga naučiti od njih. Također, isto kao i na Twitteru, važno je uključiti se u bazu fanova jer ukoliko je vaša djelatnost slična vašem uzoru, velika je šansa da ćete s vremenom privući mnogo fanova velikih brandova na svoje stranice. Također, pratite i konkurenciju upravo radi prije spomenute stvari.


3. Video, video, video

Pinterest od nedavno osim YouTube omogućuje i dodavanje Vimeo videa, dakle trebali bi iskoristiti taj potencijal. Bilo da imate svoj promotivni video proizvoda i usluge ili možda spremate nešto novo Pinterest je super mjesto da proširite vaš glas. Također, pošto Pinterest nudi mogućnost lajkanja i retvitanja, šanse su još veće da će se vaša poruka  osim na Pinterestu proširiti i na ostale društvene mreže.


4. Pinajte na dnevnoj bazi

Bitno je biti viđen! Ukoliko nećete redovito objavljivati pinove, vaša će interakcija s fanovima pasti - što ne želi nitko. No ukoliko svaki dan objavite nešto zanimljivo, automatski su i veće šanse da se više promovirate. Zapamtite, Pinterest je besplatan marketinški kanal u koji treba uložiti truda, isto kao i u sve ostalo. Probajte razmisliti što bi moglo biti zanimljivo vašim fanovima, a ukoliko nemate ništa pametnog za objaviti, uvijek postoji neka motivacijska ili zabavna slika - s ovim ne možete promašiti. No nikako se ne oslanjajte na takve slike, ovo vam je za slučaj da stvarno nemate ništa pametnog za reći.


5. Sortirajte virtualne ploče

Nemojte biti lijeni na početku jer ćete samo zakomplicirati stvari. Složite vaše virtualne ploče prema sadržaju koji ćete pinati unutar njih. Recimo ako imate ploču 'tehnologija' ista možete biti širok pojam, probajte to razdijeliti na recimo 'gadgeti', 'računala' ili slično. Ista stvar vrijedi za obuću, nemojte sve nagurati unutar jedne ploče.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti