A košta i do 14 tisuća kuna: Dio korisnika novih iPhonea žali se na probleme sa signalom!

Kada kupujete najbolju tehnologiju, a pogotovo kada je riječ o ovako skupim uređajima, zadnje što želite su loš signal i male brzine interneta.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.09.2018. / 12:04

iPhone Xs i iPhone Xs Max (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Novi modeli Appleovih telefona u nekim su državama dostupni od kraja prošlog tjedna, a za nekoliko dana stižu i u Hrvatsku. Usprkos velikim cijenama – najskuplji model Maxa u slobodnoj prodaji košta skoro 14 tisuća kuna, u nekim je trgovinama već razgrabljen u pretprodaji, a možemo očekivati veliku navalu i za najjeftiniji novi iPhone (XR) kada se pojavi u Hrvatskoj za otprilike mjesec dana.

Dok dosadašnje recenzije novinara većinom hvale nove modele iPhonea, dio vlasnika nije baš zadovoljan sa svojom kupovinom te na forumima Reddita, MacRumorsa te na Appleovu službenom forumu za korisničku podršku možemo pročitati da se žale probleme s mobilnim i Wi-Fi signalom. Čini se kako je riječ o raširenom problemu koji nije povezan niti s jednim američkim mobilnim operaterom, komentirali su na The Vergeu.

Na ovoj stranici dodaju kako bi, u odnosu na prošlogodišnji model iPhone X, novi modeli iPhonea trebali imati veće brzine prilikom surfanja preko Wi-Fija i LTE-a, pogotovo jer imaju još jednu dodatnu antenu koja bi trebala dodatno poboljšati signal.

Problem sa signalom podsjetit će mnoge na tzv. skandal antenna-gate s iPhoneom 4 – korisnici su se žalili na prekidanje poziva i slabiji signal, a Steve Jobs imao je "rješenje" za taj problem te je svima poručio da telefon drže na drukčiji način u ruci. Apple je na kraju ipak ponudio besplatnu masku koja je riješila problem s blokiranjem antene prilikom držanja telefona.

Kada kupujete najbolju tehnologiju, a pogotovo kada je riječ o ovako skupim uređajima, zadnje što želite su loš signal i male brzine interneta. Stoga nezadovoljni korisnici sada čekaju komentar iz Applea i nadaju se kako će se ovaj problem riješiti nadogradnjom softvera, odnosno da nije riječ o nekom težem hardverskom problemu.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti