Amazon otvara trgovinu bez redova i blagajni

Revolucionarni dućan uštedjet će vaše vrijeme i osloboditi vas dosadnih čekanja u redovima...

Monika Nožić Monika Nožinić | 06.12.2016. / 08:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Gužve i dugi redovi u trgovinama uskoro bi mogli postati prošlost jer je Amazon predstavio revolucionarnu trgovinu bez blagajni. Zahvaljujući tehnološki naprednom sustavu u trgovine budućnosti moći ćete ući, izabrati što želite i izaći, a sve što kupite bit će vam naplaćeno bez potrebe dolaska na blagajnu.

Div e-trgovine Amazon objavio je videozapis koji pokazuje kako će izgledati trgovine u budućnosti - plaćanje bez čekanja u redu i bez pojedinačnog izlistavanja proizvoda na blagajnama. Jedna takva trgovina službeno se otvara u Seattleu početkom 2017. godine, a do tada će biti otvorena samo za zaposlenike Amazona.

U promotivnom spotu možete vidjeti kako kupci hodaju, stavljaju predmete u svoje torbe i izlaze iz trgovine bez da ih itko provjerava. Iz Amazona kažu da će koristiti kombinaciju senzora, računala i učenja s razumijevanjem, a kupcima će, nakon što izađu iz trgovine, aplikacija Amazon Go automatski naplatiti kupljene proizvode te im poslati potvrdu o kupovini.

Ako se testiranje ovakvog dućana u Seattleu pokaže uspješnim, Amazon bi mogao otvoriti diljem SAD-a mogao otvoriti više od 2000 trgovina, a prve sljedeće trebali bi otvoriti u San Diegu, New Yorku, Portlandu i Chicagu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti