Dva Xiaomija vrijedna spomena

Xiaomi ima mnogo modela svojih pametnih telefona i teško je ostati u toku s njihovim zbivanjima, zato mi ponekad izdvojimo dobre uređaje.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 15.12.2016. / 21:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kompanija Xiaomi definitivno je kompanija o kojoj se isplati pričati i pisati. Iz sebe sada već imaju brdo modela što slabijih što jačih, točnije jeftinijih i skupljih. Naime, kompanija je odavno prerasla termin startup i danas već slovi kao jedna od najuspješnijih kineskih kompanija.

Ovaj puta za vas smo odabrali dva modela, jedan skuplji i jedan jeftiniji, što samim time znači i jedan uređaj s moćnijim karakteristikama i jedan sa slabijim, pa krenimo redom.

Xiaomi Mi5

Ovaj uređaj dolazi s ekranom od 5.15 inča FullHD rezolucije s 428 piksela po inču, snažnim 64 bitnim Qualcomm Snapdragon procesorom s četiri jezgre, 3GB RAM-a, 32GB interne memorije, stražnje Sonyjeve kamere s 16MP i PDAF i DTI tehnologijom, te prednjom kamerom od 4MP. Nadalje, s prednje strane nalazi se čitač otisaka prstiju kojim se otključava sam uređaj i ulazi u pojedine aplikacije. Za punjenje i prijenos podataka tu je Type-C konektor, te NFC za plaćanje.
Cijena uređaja je 259.99 dolara.

Xiaomi Redmi Note 3

Ovaj, nešto slabiji uređaj dolazi s 5.5 inčnim ekranom također FullHD rezolucije i 403 piksela po inču, 1.8GHz šesterojezgrenom procesorom, 2GB RAM-a i 16GB interne memorije. Prednja kamera je 5MP s f/2.0 te stražnja od 16MP s 78 stupnjeva širokim kutem. Također, ako i prethodni uređaj i Note 3 ima čitač otisaka prstiju i podršku za dual SIM.

Regularna cijena ovog uređaja je 135.99 no s kuponom “REMIN” možete ga nabaviti za 127.99 dolara.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti