Ekstremna kamera: Sony predstavio smartphone Xperia XZ2 Premium

Proizvođači pametnih telefona najviše pažnje na top-modelima pametnih telefona u posljednje vrijeme posvećuju kamerama te fantastičnim opcijama fotografiranja i snimanja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.04.2018. / 09:47

Galerija

Iz Sonyja stiže novi smartphone koji će dodatno zaoštriti konkurenciju na tržištu top-modela pametnih telefona i o kojem će dobro razmisliti svi korisnici kojima je najvažnija opcija na telefonu kvalitetna kamera.

U skladu s trendovima na tržištu, Xperia XZ2 Premium sa stražnje strane ima dvije kamere (iako danas već neki telefoni imaju tri kamere) – jedna koristi monokromatski senzor od 12 MP, a druga senzor od 19 MP te je, zahvaljujući kombinaciji podataka, s ovih kamera moguće snimiti videozapise uz ISO osjetljivost od 12.800, odnosno fotografije uz ISO osjetljivost od čak 51.200, što garantira odlične videozapise i fotografije i u uvjetima slabijeg osvjetljenja. 

Fotografije snimljene ovim kamerama, zajedno s naprednim slikovnim procesorom bit će "čiste i bez šuma", kažu iz Sonyja, pružajući kvalitetu snimaka kakva se do sada mogla postići samo s aparatima s izmjenjivim objektivima. Također, telefonom XZ2 Premium mogu se snimati i spore snimke u Full HD rezoluciji pri 960 fps.

Iako dvije kamere omogućuju snimanje portretnih fotografija sa zamućenom pozadinom (bokeh mod) te, zahvaljujući monokromatskom senzoru, snimanje vrlo detaljnih crno-bijelih fotografija, ove opcije neće biti dostupne kada se uređaj pojavi na tržištu, već će ih Sony omogućiti naknadnom nadogradnjom softvera.
S prednje strane nalazi se kamera od 13 MP s kojom se, kažu u Sonyju, također mogu snimati odlični selfieji i u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Sony je, dakle, na ovom telefonu najviše pažnje posvetio kamerama, no ne treba zanemariti ostale opcije – 5,8-inčni 4K HDR ekran rezolucije 3820 x 2160 piksela, Snapdragon 845 procesor, 6 GB RAM-a te 64 GB memorije proširive microSD memorijskim karticama. Treba izdvojiti i bateriju kapaciteta 3540 mAh, Android 8.0 Oreo, mogućnost bežičnog punjenja te podršku za brzo punjenje baterije.

Sony Xperia XZ2 Premium na globalnom tržištu pojavit će se tijekom ljeta.

Izvor: Sony

 
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti