Festival Dani komunikacija 2018.

Festival Dani komunikacija koji će se održati od 12. do 15. travnja 2018. godine u Rovinju donosi primjere svjetskih kampanja koje su ostvarile veliki utjecaj na industriju, ali i način na koji konzumiramo medije te doživljavamo svijet oko sebe.

PR | 18.01.2018. / 12:52

Davor Bruketa, Dunja Ivana Ballon, Jan Jilek (Foto: PR)
Davor Bruketa, Dunja Ivana Ballon, Jan Jilek (Foto: PR) (Foto: PR)

Na festivalu se promoviraju dobre prakse, ali i propitkuju kontroverze koje pomiču granice te utječu na percepciju industrije u javnosti. Na tom tragu prvi najavljeni govornici s kojima ćemo imati priliku diskutirati su globalni kreativni direktor Twittera Jayanta Jenkins te direktor digitalnih medija predsjedničke kampanje Donalda J. Trumpa Brad Parscale.

Veliki je uspjeh u Hrvatsku dovesti svjetske lidere i stručnjake koji diktiraju trendove naše industrije pa sam posebno ponosna na ovogodišnji sastav govornika koji je zasigurno najjači do sada. Dani komunikacija jedinstvena su prilika da poslušamo što imaju za reći, propitujemo ih i postavljamo im pitanja, a pritom se odlično zabavimo uz društvo kolega i druženje u sunčanom Rovinju, izjavila je direktorica Dana komunikacija i direktorica programa festivala, Dunja Ivana Ballon najavivši da će nova imena i predavače od sada predstavljati na tjednoj bazi.

Predsjednik Uprave HURA-e Davor Bruketa posebno je istaknuo: Iz godine u godinu na festival dovodimo predavače koji pomiču granice, a u istom tonu nastavljamo i 2018. Prošle godine ugostili smo stručnjake sa Sveučilišta u Cambridgeu specijalizirane za big data psihologiju s kojima smo razgovarali kako odgovorno upravljati tim podacima, a ove godine razgovarat ćemo s direktorom za digital Trumpove kapanje kojem su real time data i social response pomogli formirati političke poruke. I jednima i drugima želimo postavljati pitanja. Raspravljamo o kontroverznim temama i najboljoj praksi.

U rovinjski hotel Lone na Dane komunikacija od 12. do 15. travnja 2018. iz Sjedinjenih Američkih Država dolaze:

Brad Parscale, direktor za digitalne medije predsjedničke kampanje Donalda J. Trumpa
Na Danima komunikacija o Trumpovoj kampanji govorit će jedna od njezinih ključnih osoba, Brad Parscale. S gotovo 20 godina iskustva u strategijama digitalnih medija, Brad Parscale danas je predsjednik tvrtke Parscale Strategy koja se bavi političkim consultingom i digitalnim medijima za Fortune 500 najvećih američkih korporacija. U Rovinju će otkriti kako je Trumpov tim privukao glasove neodlučnih birača koji su bili ključni za pobjedu te kako su real time data i social response omogućili formiranje političkih poruka na način kakav prije nije primijenjen ni u jednoj kampanji.

Jayanta Jenkins, glavni globalni kreativni direktor Twittera
Kao glavni globalni kreativni direktor Twittera, Jayanta Jenkins obnaša najvišu kreativnu poziciju u kompaniji. Redovito predaje na poznatim svjetskim festivalima poput Cannes Lionsa, gdje osvaja i top nagrade poput Outdoor Grand Prixa u Cannesu 2017. Tijekom svoje karijere radio je u poznatim oglašivačkim agencijama poput Wieden+Kennedy, TBWAChiatDay te na funkciji globalnog kreativnog direktora oglašavanja za Apple/Beats by Dre. U svome portfoliju ima nagrađivane projekte za Nike, Gatorade i Powerade te suradnju za slavnim sportskim zvijezdama poput Kevina Duranta, Paytona Manninga i LeBrona Jamesa.

O Danima komunikacija:

Iz godine u godinu Dani komunikacija bilježe sve veći porast posjetitelja. Organizatori najavljuju zanimljiv i raznolik sadržaj te pozivaju sve oglašivače, agencije, stručnjake za odnose s javnošću, predstavnike medija, studente i ostale profesionalce iz komunikacijske industrije na festival koji je još prošle godine oborio sve rekorde posjećenosti. Rane prijave za kotizacije i smještaj bit će otvorene do 13. veljače 2017. Za više informacija o Danima komunikacija posjetite službene stranice festivala www.danikomunikacija.com

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti