Želite li "popričati" s knjigama?

"Talk to books" internetska je stranica koja vam omogućava da upišete pitanje ili izjavu, a AI će vaše riječi povezati s nekom knjigom.

Martina Čizmić | 16.04.2018. / 07:46

Čitanje knjiga (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

Google je kroz godine predstvio zaista najrazličitije servise i usluge. Neki su postali neizostavni u poslu i privatnom životu, neki nisu preživjeli više od nekoliko mjeseci.

No, Google Research pripremio je zanimljivu interaktivnu internetsku stranicu koja ima dvojaku korist - korisnicima omogućuje da "popričaju" s knjigama, a umjetnoj inteligenciji koja radi u pozadini da izbrusi svoje poznavanje ljudskog načina komunikacije.

"Talk to books" ili pričajte s knjigama internetska je stranica koja vam omogućava da upišete pitanje ili izjavu, a AI će vaše riječi povezati s nekom knjigom.

Talk to books (Foto: Screenshot/Zimo) (Foto: Screenshot/Zimo)

Naravno, za sad sve to funkcionira samo na engleskom jeziku, ali bi u budućnosti moglo biti prošireno i na druge jezike.

Kako su na službenom blogu istaknuli inženjer Ray Kurzweil i product manager Rachel Bernstein, cijeli sustav ne ovisi o povezivanju istih riječi. Umjesto toga, naučili su sustav da prepozna pitanje i pronađe odgovarajući odgovor.

Iako sustav nije savršen i može izbaciti potpuno krive rezultate, u većini slučajeva među ponuđenim rezultatima naći će se i onaj koji vam baš treba.

Pogotovo ako tražite neku knjigu, a ne možete se sjetiti autora ili naslova.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti