Google Maps vam od sada može pokazati gdje ste parkirali automobil

Zaboravljate gdje ste parkirali svog limenog ljubimca? Ne brinite, to vam se uz Google Maps neće više nikad dogoditi.

Monika Nožić Monika Nožinić | 26.04.2017. / 15:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Aplikacija Google Maps svojim korisnicima od sada nudi novu mogućnost, odnosno pomaže im da pronađu svoj parkirani automobil. Opcija je prvotno bila dio beta verzije Google Mapsa od ožujka ove godine i to samo za korisnike operativnog sustava Android, no sada je u potpunosti na raspolaganju svim vlasnicima uređaja s operativnim sustavima Android i iOS.

Kako bi se opcija aktivirala na Androidu, na zaslonu je potrebno dodirnuti plavu točku i odabrati "Save your parking", nakon čega će se na mapi pojaviti oznaka koja pokazuje lokaciju parkiranog automobila. Moguće je dodati podsjetnik, odnosno preciznije instrukcije za poslije, dodati timer s 15-minutnim podsjetnikom, poslati lokaciju svog automobila prijatelju, kao i spremiti fotografiju mjesta na kojem je automobil parkiran.

Za korisnike iPhonea procedura je gotovo ista. Također je potrebno dodirnuti plavu točku i odabrati opciju "Set as parking location". Nakon toga korisnik dobiva iste opcije kao što je slučaj kod aplikacije za Android. Treba naglasiti da je ovo drugačija opcija od automatske detekcije parking mjesta koja otkriva gdje ste parkirali bez vaše intervencije.

Kako biste dobili novu opciju, potrebno je preuzeti nadogradnju s Google Play Storea, odnosno App Storea.

Izvor: Engadget

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti