HTC 10 dobio EISA nagradu za najnapredniji pametni telefon

HTC 10 uređaj je vrhunske kvalitete izrade i inovativnog dizajna.

Monika Nožić Monika Nožinić | 05.09.2016. / 13:12

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na svečanoj dodjeli nagrada Europske udruge za sliku i zvuk (EISA), održanoj prošli petak u sklopu IFA sajma u Berlinu, pametni telefon HTC 10 osvojio je, u kategoriji "Mobilni uređaji", nagradu za "najnapredniji pametni telefon" (European Advanced Smartphone 2016-2017).

HTC 10 uređaj je vrhunske kvalitete izrade i inovativnog dizajna. Zakošeni rubovi uređaja dodatno ističu tanak i elegantan izgled prednje strane, izrađene u potpunosti od stakla koje se savršeno spaja s metalnim kućištem.

Osim vrhunskim dizajnom, HTC 10 se može pohvaliti najnovijim Qualcomm Snapdragon 820 procesorom podržanim sa 4GB RAM memorije, vrhunskim 5,2-inčnim QHD zaslonom, dugotrajnom baterijom kapaciteta 3 000 mAh i brzim Quick Charge 3.0 punjačem koji HTC 10 napuni do 50% za samo 30 minuta. HTC 10 ima selfie kameru, kao i glavnu UltraPixel kameru od 12 megapiksela s optičkom stabilizacijom i laserskim autofokusom. Vrhunske performanse kamere potvrdio je i nezavisni DxOMark test na kojem je HTC 10 za svoju kameru osvojio 88 bodova, što je jedan od najboljih rezultata ikad dobivenih za kameru pametnog telefona.

Android operativni sustav i HTC Sense korisničko okruženje, u velikoj mjeri očišćeni od dvostrukih aplikacija i suvišnog softvera, samo su dio specifikacija koje čine HTC 10 najboljim flagship pametnim telefonom ove godine.

"Kad se tome doda 24-bitski audio DAC s Hi-Res certifikatom za zvuk najviše kvalitete i metalno kućište sa zaobljenim rubovima i dvije teksture završne obrade, jasno je zašto je HTC 10 najpametniji među pametnim telefonima", ističu u Europskoj udruzi za sliku i zvuk (EISA) koje čini 50 specijaliziranih 50 stručnjaka, odnosno urednika i novinara časopisa o potrošačkoj elektronici iz 23 europske zemlje.

Izvor: HTC

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti