Huawei predstavio novi pametni telefon s dvostrukom prednjom i stražnjom kamerom – Huawei Mate 10 Lite

Novi uređaj dolazi s tehnologijom Huawei FullView i ekranom bez rubova.

Martina Čizmić | 19.10.2017. / 07:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Huawei je predstavio novi Huawei Mate 10 Lite, pametni telefon koji sadrži prve Huaweijeve prednje i stražnje kamere s dvije leće. Huawei Mate 10 Lite dizajniran je za one koji vole fotografirati u svakom trenutku i objavljivati svoje fotografije na društvenim mrežama.

Znamo što je potrebno današnjim korisnicima pa smo kreirali novi uređaj koji ima sve snažne funkcije kako bi bio ukorak s trendovima, izjavio je Richard Yu, direktor Huawei Consumer Business Grupe te dodao: Dizajniran da omogući komunikaciju s bilo kime u svijetu, Huawei Mate 10 Lite postavlja novi standard u inovacijama sa svojim nevjerojatnim performansama, elegantnim dizajnom i naprednim funkcijama kamere.

Huawei Mate 10 Lite sadrži novu tehnologiju Huawei FullView, čime donosi visokokvalitetni zaslon od 5.9 inča. Impresivan 83-postotni omjer zaslona i 18:9 aspekt širokog zaslona.

Predanja kamera za selfi od 13 MP/2 MP odlična je za snimanje portretnih fotografija jer ima novu bljeskalicu Selfie Toning Flash, koja omogućuje studijsku rasvjetu za umjetničke i žive fotografije. Stražnja kamera kombinira leće od 16 MP i 2 MP te imaju poboljšane performanse, a obje sadrže i bokeh-efekt za čišće i oštrije fotografije.

Huawei FullView zaslonom neprimjetno prelazi u zakrivljene rubove izrađene od visokokvalitetnih industrijskih materijala. Svaka komponenta – kamera, senzor za otisak prsta, USB utičnica, senzori i bljeskalica – pažljivo je postavljena na prednjoj i stražnjoj strani.

Pokreće ga osmojezgreni Kirin 659 chipset s 4 GB RAM-a i 64 GB ROM memorije. To omogućuje uređaju da pri korištenju pokreće više aplikacija odjednom. EMUI sučelje pokreće Android 7 pa uređaj optimizira performanse na temelju ponašanja korisnika. Napaja ga 3,340 mAh baterije, dok senzor za otisak prsta uči pokrete kako bi uređaj dostavio točnije i sigurnije korištenje iz dana u dan.

Novi Huawei Mate 10 Lite u Hrvatskoj će biti dostupan početkom studenoga po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 2.799,00 kuna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti