Instagram pokazuje svima kada ste bili aktivni – evo kako se "sakriti"

Ako ne želite pokazivati cijeloj svojoj pratnji kad ste posljednji put pogledali svoj Instagram (znamo da je bilo prije koju minutu), postoji jednostavan način kako tu značajku isključiti.

Martina Čizmić | 19.01.2018. / 12:55

Instagram - opcije (Foto: Screenshot/ZIMO) (Foto: Screenshot/ZIMO)

Bez obzira na to koristite li se Instagramom svakodnevno ili tek navratite s vremena na vrijeme, nova značajka svim vašim pratiteljima otkriti će kad ste posljednji put bili aktivni.

Posljednja verzija Instagramove aplikacije za Android i iOS donijela je i promjene u prikazu aktivnosti korisnika. Tako sad kad otvorite direktne poruke među korisnicima točno možete vidjeti kad je tko od vaših prijatelja odnosno pratitelja bio aktivan. Baš kao što je to moguće vidjeti u Facebook Messengeru.

Ako pak ne želite pokazivati cijeloj svojoj pratnji kad ste posljednji put pogledali svoj Instagram (znamo da je bilo prije koju minutu), postoji jednostavan način kako tu značajku isključiti.

Otvorite aplikaciju Instagram na svom pametnom telefonu i odaberite Settings. Spustite se do kraja stranice i pronaći ćete opciju Show Activity Status. Jednostavno isključite tu opciju i vaša aktivnost na Instagramu bit će skrivena od drugih.

No, isto tako, nećete moći vidjeti ni kad su drugi bili aktivni, što znači da nećete moći "špijunirati" kad su vaši prijatelji aktivni odnosno nisu. Ali onda opet, ni oni neće moći vidjeti kad ste vi aktivni. Pošteno, zar ne?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti