Iza Samsunga je bila fantastična godina u kojoj je većina novinara i korisnika imala samo riječi hvale za njihove top modele – Galaxy S7, S7 Edge i Note 7 zahvaljujući kojima je ova kompanija ponovno zabilježila povećanje prodaje telefona i profita. No, idila ove kompanije trajala je sve dok nije eksplodirao prvi model Notea 7, nakon čega su korisnici iz cijelog svijeta počeli objavljivati fotografije uništenih telefona, a Samsung je najavio povlačenje, odnosno zamjenu svih do sada prodanih telefona. Osim velike financijske štete za Samsung (koja bi mogla iznositi i do milijardu dolara), ekipi iz ove kompanije vjerojatno puno teže pada činjenica kako su izgubili povjerenje dijela korisnika njihovih uređaja koji bi, umjesto planirane kupovine Notea 7, mogli kupiti neki drugi smartphone poput iPhonea 7 Plus ili LG-a V20. Nakon što korisnicima zamjene problematične telefone iz Note 7 serije, većina Samsungovih inženjera okrenut će se novim generacijama Galaxy pametnih telefona koje će predstaviti sljedeće godine u kojoj ih očekuju dva velika izazova.

Prvi je, naravno, negativan publicitet zbog neispravnih baterija Notea, a drugi će biti nadolazeća generacija Appleovog iPhonea. Naime, iako su iPhone 7 i 7 Plus odlični telefoni koji će sigurno privući milijune korisnika, brojne glasine kažu kako Apple ono najvažnije priprema za sljedeću godinu u kojoj slave deset godina od predstavljanja prvog iPhonea i za tu obljetnicu pripremaju brojne novitete i napredne opcije s kojima će krenuti u napad na tržište pametnih telefona i novu generaciju Galaxy uređaja.

Proteklog tjedna objavljene su glasine oko toga što možemo očekivati od novih Samsungovih telefona te je najvažnija vijest da bi u budućnosti oba modela (S8 i S8 Edge) trebala imati zakrivljene ekrane. Zakrivljeni ekrani tako bi trebali postati glavna opcija koju će imati Samsungovi premium telefoni – model Galaxy S8 imat će zakrivljeni ekran dijagonale 5,1 inča, S8 Edge imat će 5,5 inčni ekran, a Note 8 5,7 inčni ekran. Što se ostalih specifikacija tiče, Galaxy S8 i S8 Edge trebali bi raditi na Snapdragonu 830, imat će 4 ili više GB RAM-a, AMOLED 4K ekrane, skener šarenice oka i prednju 8MP kameru, dok na stražnjoj strani kućišta možemo očekivati dvije kamere, kao i na iPhoneu 7 Plus. S obzirom kako je do predstavljanja novih modela iz Galaxy S8 serije ostalo još puno vremena, tijekom sljedećih mjeseci možemo očekivati brojne nove glasine o opcijama koje će biti ugrađene u nove modele.

 Izvor: BGR