Izradite svoju prvu iPhone aplikaciju

Aplikacije za mobitele su ogroman biznis, zato nije loše zakoračiti u novu karijeru u životu.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 25.10.2016. / 21:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ako pogledate portale za objavu poslova, vjerojatno ćete najviše njih naći u IT sektoru, pogotovo programere. Ovo je zanimanje koje je danas traženo, zanimanje koje nudi dobru poslovnu priliku i na kraju krajeva dobar novac. Prosječne plaće programera iznose između 6.000 i 15.000 kuna naravno zavisno o razini znanja koje imate.

Iako se na prvu čini da je programiranje za matematičare, statističare, logističare, realnost je sasvim drugačija. Programiranje je danas, zahvaljujući brojnim unaprjeđenjima, postao posao kao i svaki drugi. Što više vremena provodite tipkajući šarene linije koda, to su veće šanse za vas da napravite karijeru iz toga.

Kompanije koje zapošljavaju programere deset su godina ispred ostalih tvrtka i u njima obično vlada mirna atmosfera nabijena željom za znanjem i unaprjeđivanjem, iskorištavanjem danas zapuštenih sivih moždanih stanica.

Započeti raditi svoju prvu iPhone aplikaciju danas nije nikakav problem i učitelji poput Nicka Waltera, iz čijih sam tutoriala sam i sam učio, mogu vam omogućiti da napravite svoju prvu iPhone aplikaciju u svega nekoliko dana. Istina jest da nećete napraviti novi Instagram, ali možete započeti vašu karijeru izrade mobilnih aplikacija, što vas može dovesti na dalek put.

Ovaj će vas tutorial naučiti osnovama programiranja u Swiftu, Appleovom novom programskom jeziku za izradu iPhone, iPad, Watch i Mac aplikacija. Sama programska okolina je vrlo dobro napravljen, a dokumentacija odlična za snalaženje u gomilama koda.

Ovaj online tečaj sastavljen je od 15 lekcija i 2 sata video materijala koji će vam omogućiti da napravite svoje prve korake u programiranju iPhonea aplikacija. Odlična stvar je što ne morate poznavati niti jednu liniju koda kako biste napravili svoju prvu aplikaciju, jer će se Nick pobrinuti za sve.

Ovaj tečaj trenutno košta 30 eura (obavezno se registrirajte na Udemy) i može biti vaše novo poglavlje u životu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti