Kako ugraditi Pin gumb na vašu stranicu

Želite li privući korisnike na svoju stranicu definitivno će vam trebati gumbi društvenih mreža Facebooka, Twittera i sve više Pinteresta.

Zimo Zimo Zimo | 03.03.2012. / 18:43

Kako ugraditi Pin gumb na vašu stranicu

Želite li privući korisnike na svoju stranicu definitivno će vam trebati gumbi društvenih mreža Facebooka, Twittera i sve više Pinteresta.

Vjerojatno ste već ranije ugradili Facebook like i tweet gumb, no kako se sve više priča o Pinterestu, na koji svaki dan dolazi sve više korisnika, možda je dobro na vašu stranicu ugraditi i Pin gumb koji će olakšati korisnicima da pinaju vaš sadržaj.

Bilo da se bavite fotografijom, videom, kuhanjem, webom ili nečim drugim, Pinterest bi vam uvelike mogao donijeti novog prometa a samim time i novih korisnika na vaše stranice.

Za Pin gumb postoje neki pluginovi, ukoliko je vaša stranica na WordPressu, no problem s pluginovima jest da ne možete gumb ugraditi gdje želite već se on postavi gdje je isprogramiran, a sigurno ne želite kopati po kodu i tražiti gdje se nalaze dvije linije koda koje su vama potrebne.

No da ne odugovlačimo, pošto smo i mi ugradili gumb na gornji meni, ovim putem ćemo objasniti i vama kako da to ručno učinite.

Dakle jedna mogućnost je da potražite plugin Pinterest za WordPress, a druga je mogućnost da dolje navedeni kod ubacite unutar functions.php datoteke unutar vašeg WordPressa. Postavite taj kod na mjesto na kojem želite da se pojavi vaš gumb, no prvo napravite backup function.php datoteke da ne ostanete bez svega i svakako provjerite da imate pristup vašem FTP serveru.

<a href='http://pinterest.com/pin/create/button/?url=<?php the_permalink(); ?>&media=<?php echo wp_get_attachment_thumb_url( get_post_thumbnail_id( $post->ID ) ) ?>&description=<?php the_title(); ?>' class='pin-it-button' count-layout='horizontal'>Pin It</a>

<script type='text/javascript' src='http://assets.pinterest.com/js/pinit.js'></script>

Ukoliko želite vertikalni gumb sve što trebate jest zamijeniti 'horizontal' s 'vertical'. To bi ukratko bilo to. Kod je isprogramiran da vam povuče sliku, tekst i relevantni link, a sad možete i zapinati ovaj članak na Pinterest.

Pratite ZIMO na Pinterestu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti