Kodak Ektra – smartphone za ljubitelje fotografije

Kodakov pametni telefon radi na Androidu, a najjači adut mu je, naravno, 21MP kamera s kojom ova kompanija želi privući ljubitelje fotografije

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.10.2016. / 09:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kodak je jučer predstavio svoj drugi pametni telefon koji je prvenstveno namijenjen korisnicima kojima je snimanje kvalitetnih fotografija na prvom mjestu. Ovaj uređaj 'nostalgičnog dizajna', osim 21MP kamere, dolazi i s hardverskom tipkom za fotografiranje, digitalnim kotačićem za jednostavnu promjenu načina snimanja – manualni, sport, macro i slično i optičkom stabilizacijom slike, dok će ljubitelji selfija cijeniti prednju 13MP kameru. Novinar CNN-a koji je testirao ovaj telefon kaže kako je 'impresioniran prekrasnim fotografijama snimljenim u različitim svjetlosnim uvjetima' te, iako je jasno da Ektra neće privući korisnike koji namjeravaju kupiti najjače Samsungove telefone ili iPhone, sigurno će biti zanimljiv 'fotografskim entuzijastima'. Na Engadgetu su također pohvalili fotografije ovog uređaja, no napominju kako ipak nije riječ o najboljoj kameri na mobilnim uređajima.

Hardverski, Ektra dolazi s kombinacijom komponenata za telefone iz srednje i visoke kategorije – pokreće ga MediaTek Helio X20 procesor, ima 3GB RAM-a i 32GB prostora za pohranu podataka koji se mogu proširiti microSD memorijskim karticama kapaciteta do 128GB. Dijagonala ekrana iznosi 5 inča (riječ je o Full HD ekranu), operativni sustav koji ga pokreće je, naravno, Googleov Android (verzija 6.0 Marshmallow), a ovaj telefon dolazi i s 'Pump Express' opcijom za brzo punjenje 3,000mAh baterije. Kodak Ektra na europskom tržištu pojavit će se tijekom prosinca s cijenom od 499 eura, a iako trenutno iz ove kompanije nemaju planove oko njegovog lansiranja u SAD-u, kažu kako će pažljivo pratiti tržište i reagirati ovisno o potrebama na njemu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti