Mate Rimac dao savjet mladim poduzetnicima: „Ideja je bezvrijedna…“ - Evo što je potrebno

Poduzetnički inkubator za visoke tehnologije uskoro se počinje graditi u Splitu. Najveći je to splitski projekt koji je gotovo u potpunosti financiran iz europskih fondova. Mnogi mladi poduzetnici tu će dobiti priliku za razvoj. A jedan od mentora bit će i Mate Rimac.

D.I. | 20.10.2017. / 20:45

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mate Rimac je, odgovarajući na novinarske upite, kazao kako njegova tvrtka Rimac automobili razmatra otvaranje ureda u Splitu.

„U Zagrebu jako teško dolazimo do ljudi. Iskustva nema u auto industriji, znači mi ga moramo graditi tako da ćemo otvarati urede na drugim lokacijama pa razmatramo i Split“, kazao je.

Rimac je dao i savjet mladim poduzetnicima i onima koji razmišljaju da se otisnu u poslovni svijet.

„Savjet koji mogu dati je da je ideja bezvrijedna. To nekako ljudi kod nas percipiraju da je ideja važna. S idejom stigneš na pola puta, ali ta je ideja 1 posto posla. Potrebno je sto posto odricanja u životu, rada od jutra do sutra“, kazao je Rimac.

Inkubator za visoke tehnologije trebao bi biti gotov do početka 2020.

„Radim na način da imam laptop i radim gdje stignem. Laptop je moj ured. Smiješno je kad sam dao otkaz na poslu, onda me baka pitala pa dobro sinko gdje ti radiš. Evo ga tu mi je ured, ne boj se“, kaže Luka Vuković iz Splita, vlasnik mlade startup tvrtke.

Rektor Sveučilišta u Splitu Šimun Anđelinović na pitanje može li inkubator spriječiti iseljavanje mladih odgovara:

„Ja mislim da mi moramo pokazati da možemo to još nismo pokazali."

Iseljavanje je na svom Facebooku nedavno komentirao i prvi čovjek splitskog tehnološkog parka. Naslovio ga je 'Ne okreći se sine, nećemo te ni zvati'.

Krešimir Budiša na pitanje ostaje li pri svom stavu, odgovara kako je njegov posao da se bavi projektima. „Djela, a ne riječi“, poručuje Budiša.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti