Microsoft predstavio nove modele prijenosnika Surface Book

Sada su dostupne dvije verzije Surface Booka – s dijagonalom ekrana 13,5 i 15 inča, a oba modela imaju odličan hardver

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.10.2017. / 08:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dvije godine nakon predstavljanja Surface Booka, koji su mnogi tehnološki novinari proglasili jednim od najboljih prijenosnih računala na tržištu, Microsoft je predstavio drugu generaciju koja dolazi s boljim hardverom, izdržljivijom baterijom i drugim poboljšanjima. Također, za razliku od prve generacije s ekranom dijagonale 13,5 inča, Surface Book 2 dostupan je u dvije verzije, s 13,5-inčnim ekranom rezolucije 3000 x 2000 piksela i s većim, 15-inčnim ekranom rezolucije 2340 x 2160 piksela, a oba su ekrana osjetljiva na dodir i mogu se odvojiti od tipkovnice i koristiti kao veliki tableti.

Ovo su profesionalni vrhunski modeli prijenosnih računala sa supersnažnim procesorima i grafikom koja može posramiti druge laptope te odličnim dizajnom, komentirali su u recenziji na The Vergeu nove Microsoftove prijenosnike. Model s dijagonalom od 13,5 inča dolazi sa sedmom generacijom Intelovih procesora Core i5, odnosno osmom generacijom procesora Core i7, dok 15-inčni model pokreće osma generacija procesora Core i7, dolaze s do 16 GB RAM-a i Nvidijinom GeForce GTX 1050, odnosno 1060 grafikom te do 1TB SSD-a za pohranu podataka. Ostale opcije uključuju dva USB-Type A priključka, jedan USB Type-C priključak, čitač memorijskih kartica, izlaz za slušalice te kameru od 5 MP s podrškom za autentifikaciju putem Windowsa Hellou. Ono što je posebno zanimljivo jest trajanje baterije, koja bi, prema podacima iz Microsofta, trebala izdržati čak 17 sati (videoreprodukcije) između punjenja.

Ovo su fantastične specifikacije koje garantiraju odlične performanse, no s takvim visokim performansama ide i visoka cijena – početna cijena za 13,5-inčni model s procesorom Core i5, 8 GB RAM-a i 256 GB SSD-a iznosi 1499 dolara (s najjačim komponentama ta se cijena penje na 3000 dolara), dok je početna cijena 15-inčnog modela čak 2500 dolara, a najjači model košta 3300 dolara.

Vlasnici ovih uređaja moći će koristiti i novu generaciju Surface Pena te Surface Dial, a novi modeli Surface Booka na tržištu će konkurirati Appleovu prijenosniku MacBook Pro – iz Microsofta poručuju kako su njihovi prijenosnici do pet puta snažniji od prve generacije, ali i dvostruko snažniji u odnosu na posljednju generaciju MacBooka Pro, dok je njihova baterija 70 posto izdržljivija u odnosu na navedene Appleove prijenosnike.

Izvor: Microsoft
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti