Najbolje rješenje za pohranu energije InnoEnergy nagrađuje sa 100.000 eura

Nakon stručne procjene 30 prijavitljenih predstavit će svoje ideje žiriju, a on će odabrati 15 najboljih. Na svečanosti u veljači 2019. pobjednik će osvojiti nagradu u vrijednosti od 100.000 eura.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.10.2018. / 12:01

Baterije (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

InnoEnergy, najveći europski pokretač inovacija na području održive energije, objavio je globalni poziv za startup tvrtke s rješenjima za pohranu energije. Petnaest najinovativnijih rješenja primit će prilagođeni paket usluga, dok će najbolji natjecatelj biti nagrađen novčanom nagradom u iznosu od 100.000 eura.

U svrhu jačanja European Battery Alliance (EBA), InnoEnergy želi privući i podržati startup tvrtke s inovativnom tehnologijom ili poslovnim modelom usmjerenim na pohranu energije. Od posebnog su značaja inovacije primjenjive u transportu, distribucijskoj mreži te za postizanje poboljšanja u energetskoj učinkovitosti i smanjenje štetnih emisija.

Uspješni prijavitelji dobit će svoje mjesto u jednom od InnoEnergy programa podrške Highway™ ili Boostway™ s prilagođenim uslugama u vidu financiranja i mentoriranja. Highway program pruža podršku startup tvrtkama u početnoj fazi razvoja i izlaska na tržište s ciljem pripremanja proizvoda za komercijalizaciju. Boostway program podržava tvrtke u razvoju kako bi ojačale svoj daljnji rast poslovanja.

Od pokretanja 2017. EBA radi na stvaranju konkurentnog i održivog lanca vrijednosti u proizvodnji baterijskih ćelija u Europi. InnoEnergy surađuje s više od 120 dionika unutar EBA-e kako bi ostvarili ovaj cilj i pomogli razviti novo tržište do 2025., koje bi moglo vrijediti 250 milijardi eura godišnje.

Elena Bou, direktorica za inovacije u InnoEnergyu kaže: “Postupajući kao pouzdan partner, mi smo ovdje kako bismo tvrtkama pružili podršku koja će im pomoći da komercijaliziraju svoj proizvod. Kroz naš jedinstveni ekosustav startupovima nudimo jedinstvenu mogućnost i pristup svemu onome što im je potrebno kako bi njihov poslovni razvoj, koji počiva na inovativnim idejama, uspio.

Uspješni prijavitelji dobit će pristup mreži kontakata koja sadrži više od 385 partnera uključujući poslovne anđele, InnoEnergy europsku VC zajednicu i tijela javnog financiranja. Startupovi također dobivaju stručne savjete i mentoriranje te sjedala u prvim redovima na europskim događajima iz područja energetike, uključujući The Business Booster – InnoEnergyjev godišnji događaj na kojem startup tvrtke susreću vodeće kompanije iz energetskog sektora.

Bo Normark, InnoEnergyjev lider u pohrani energije dodaje: “Europa treba inovativna rješenja za pohranu električne energije kako bi podržala dekarbonizaciju transporta i toplinske energije kroz elektrifikaciju. Naša je misija pronaći tvrtke s jedinstvenim i inovativnim konceptima, proizvodima i rješenjima koja imaju potencijal biti dio održivog proizvodnog lanca baterijskih ćelija.”

Poziv za startupove otvoren je do 30. listopada 2018. Prijavni proces sastoji se od nekoliko faza: prijave, interne evaluacije, 5 minutnog prezentacijskog videa i procjene vanjskih stručnjaka. Nakon stručne procjene, 30 prijavitelja će predstaviti svoje ideje žiriju koji će odabrati 15 najboljih. Na svečanosti u veljači 2019. pobjednik će osvojiti nagradu u vrijednosti od 100.000 eura.

Svi zainteresirani registrirati se mogu putem ovog linka

Kandidati će biti ocjenjivani prema sljedećim kriterijima:

• Inovativnost poslovne ideje

• „Value proposition“

• Veličina tržišta

• Skalabilnost proizvoda/usluge

• Osnivački tim i vlasnička struktura

• Konkurentska prednost

• Potencijal utjecaja

• Sposobnost korištenja InnoEnergyja kao partnera

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti