Nokia 8.1 spaja visoku tehnologiju i prepoznatljiv, europski dizajn

Nokia 8.1 novi je cjenovno povoljni flagship iz HMD Globala.

Martina Čizmić | 06.12.2018. / 13:08

Nokia 8.1 (Foto: HMD Global) (Foto: HMD Global)

HMD Global predstavio je novu Nokia 8.1. Kao i ostali Nokijini pametni telefoni u ovoj kategoriji, Nokia 8.1 pruža zanimljive mogućnosti snimanja uz visokoosjetljivu ZEISS optiku i optičku stabilizaciju slike (OIS). PureDisplay tehnologija zaslona s HDR 10 podrškom uz vjernu reprodukciju boja omogućuje vjeran prikaz i uz jaku dnevnu svjetlost, a chipset osigurava glatke performanse i do dva dana trajanja baterije.

Doživjeli smo veliki uspjeh u kategoriji cjenovno povoljnih flagshipa sa svakim pametnim telefonom u ovoj klasi te stalno isporučujemo premium doživljaj našim obožavateljima. S uređajem Nokia 8.1 još dalje pomičemo granice ovog segmenta. Nudimo ubrzane performanse uz prvoklasni procesor, dvostruku kameru s vodećim senzorom u industriji, OIS i ZEISS optiku za fotografiranje pri slaboj rasvjeti i našu novu PureDisplay tehnologiju zaslona. Uz pedantnu i kvalitetnu izradu te glasoviti Nokijin dizajn donosimo i Android 9 Pie doživljaj našim fanovima, kako bi mogli uživati u najnovijim Androidovim inovacijama kao što je značajka Digital Wellbeing. Naši su obožavatelji u središtu svake odluke o dizajnu i proizvodnji. Želimo im pružiti vrhunski doživljaj – i nadamo se da se slažu kako Nokia 8.1 utjelovljuje inženjersku izvrsnost uz sjajnu cijenu, istaknuo je Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global.

Iz HMD Globala posebno se ponose spojem hardvera i softvera koji Nokiji 8.1 omogućuje stvaranje upečatljivih fotografija. Glavna kamera od 12 MP sa ZEISS optikom ima superosjetljivi, 1/2.55” senzor s 1.4-mikronskim pikselima za precizno prikupljanje svjetlosti te isporučuje izvanredno detaljne slike. Uz kombinaciju s optičkom stabilizacijom slike (OIS) i superbrzim autofokusom, Nokia 8.1 snima oštre fotografije i videozapise. Široki otvor blende jamči oštre slike i u uvjetima slabe rasvjete, a duga ekspozicija može se ručno kontrolirati u načinu snimanja Pro Camera.
Prilagodljiva prednja kamera od 20 MP omogućava snimanje vrhunskih noćnih selfija jer pojačava svjetlost koju bilježi tako što kombinira četiri piksela u jedan superpiksel. Popularni „bokeh“ efekt poboljšan je plitkom dubinom polja koja dolazi u paru s sekundarnim dubinskim senzorom od 13 MP.

Nokia 8.1 (Foto: HMD Global) (Foto: HMD Global)

Nokia 8.1 dolazi s izdržljivom baterijom koja pruža dva dana autonomije, a kombinirana s mobilnom platformom Snapdragon 710 osigurava besprijekoran rad s 35 % bržom grafikom i 20 % boljim performansama od prijašnje generacije, Snapdragona 660. Također sadrži dvostruku snagu umjetne inteligencije zahvaljujući višejezgrenim procesorom koji pokreće umjetna inteligencija i koji sadrži novu arhitekturu za bolje performanse. Qualcomm aptX podrška za zvučne zapise također znači da ljubitelji glazbe mogu uživati u visokokvalitetnom zvuku, i to bežično preko Bluetootha.

Kroz aplikacije poput Human Anatomy, Magic Plan, i Jenga AR Nokia 8.1 osigurava korisnicima ulaz u proširenu stvarnost u kojoj mogu vizualizirati i naučiti o živčanom sustavu kroz 3D prikaz, kreirati plan za sljedeću renovaciju kuće i slagati toranj cigli na kuhinjski stol bez straha od čišćenja nakon što se on raspadne.

Nokia 8.1 dizajniran je s minimalnim razmacima između materijala, čime je postignuta kvaliteta izrade i strukturalni integritet. 6.18-inčni Full HD zaslon od ruba do ruba, s prekrasno obrađenim i čistim dizajnom omogućuje uživanje u omiljenim filmovima i aplikacijama na velikom ekranu i u pokretu.

Nokia 8.1 (Foto: HMD Global) (Foto: HMD Global)

Nokia 8.1 prvi je Nokijin pametni telefon koji će biti pušten u prodaju s operativnim sustavom Android 9 Pie, koji uključuje AI značajke. Značajka Prilagodljiva baterija ograničava potrošnju energije aplikacijama koje se ne koriste često, a App Actions predviđa korisnikove poteze. Nokia 8.1 također kombinira mogućnosti Google Asistenta i Dual-Sigh.

Nokia 8.1 bit će na raspolaganju u tri kombinacije boja: plavo-srebrna, čelično-bakrena i željezno-čelična, od sredine prosinca po prosječnoj cijeni od 399 eura (oko 3000 kuna).

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti