Nokia C1 - kompanijina perjanica za 2016. pozira na 'leaked' fotografijama

Nokia je nedavno objavila kako će se sljedeće godine vratiti na tržište pametnih telefona, a sad su počeli pristizati i prvi 'dokazi' koji bi mogli...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 04.09.2015. / 19:31

Nokia C1 - kompanijina perjanica za 2016. pozira na 'leaked' fotografijama

Nokia je nedavno objavila kako će se sljedeće godine vratiti na tržište pametnih telefona, a sad su počeli pristizati i prvi "dokazi" koji bi nas mogli usmjeriti na plan ove finske tvrtke.

Vjerojatnost da će se Nokia uspješno vratiti u biznis sa smartphoneima te tako postaviti konkretan proizvod na tržište koji će biti cjenovno dostupan, a ne ismijavan od strane korisnika zbog lošeg operativnog sustava, u početku je bila vrlo mala. No ipak, izgleda da ekipa iz Nokije zna što radi budući da su nedavno predstavili vlastiti tablet N1, proizveden od strane kineskih proizvođača koji bi mogli proizvoditi i Nokiju C1, uređaj koji bi svjetlo dana trebao ugledati sredinom siječnja sljedeće godine, a za koji Finci imaju velika očekivanja. Upravo fotografije tog modela ovih dana kruže internetskim blogovima, a za sada se zna da nosi zaslon dijagonale 5 inča, pogonjen je od strane Intelovog Atom procesora uz podršku od 2 GB radne memorija, a tu su i stražnja kamera od 8 te ona prednja od 5 megapiksela.

Što se tiče operativnog sustava, vrlo vjerojatno je kako će uređaj vrtjeti Android verzije 6.0 Marshmallow. Čekamo 2016!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti