Objavljeni novi videozapisi: Ovo je iPhone 7!

Objavljena su dva nova videozapisa nadolazećih Appleovih telefona iPhone 7 i iPhone 7 Plus

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.07.2016. / 08:48

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je jučer jedan od najpoznatijih insidera mobilne industrije Evan Blass na Twitteru objavio kako će novi model iPhonea biti predstavljan u tjednu koji počinje 12. rujna, na internetu su se pojavila dva nova videozapisa (navodnih) nadolazećih modela iPhonea. Prema svim dosadašnjim informacijama, objavljenim videozapisima i fotografijama, Apple bi za manje od dva mjeseca trebao predstaviti iPhone 7 i iPhone 7 Plus – iako se često spominje i model iPhone 7 Pro. No, ljubitelji ove kompanije ipak ne trebaju očekivati neku revoluciju te bi ovi modeli trebali donijeti manje nadogradnje i promjene, pri čemu se neke promjene (poput izbacivanja 3,5 mm izlaza za slušalice) mnogima vjerojatno neće svidjeti, a Tim Cook i ekipa velike promjene pripremaju za 2017. godinu kada se navršava deset godina od Jobsovog predstavljanja prve generacije ovog telefona. 

 Zbog toga su neki novinari modele koje će Apple predstaviti ove godine nazvali dosadnim te se pitaju ima li smisla vlasnicima iPhonea 6/6S i 6 Plus/6S Plus kupiti ovaj model ili će većina njih ipak čekati sljedeću godinu. Na jednom videozapisu koji je jučer objavljen na YouTubeu uspoređen je nadolazeći iPhone 7 s aktualnim modelom iPhoneom 6S – osim malih promjena u dizajnu i većeg otvora za kameru, najveći novitet koji možemo vidjeti na ovom videu jest da je Apple na sedmici zaista izbacio 3,5 mm izlaz za slušalice te se s donje strane telefona nalaze zvučnici i priključak za punjenje telefona s kojim će se u budućnosti povezivati i slušalice. Izbacivanje priključka za slušalice trebalo bi Appleu omogućiti postavljanje veće baterije u iPhone, no informacije o bateriji i njenom trajanju vjerojatno nećemo saznati prije služenog predstavljanja.

Drugi video koji je objavljen (u trajanju od samo nekoliko sekundi) pokazuje stražnju gornju stranu iPhonea 7 Plus na kojoj se nalazi dvostruka kamera. Ova opcija nije nikakav novitet na tržištu te su neki prijašnji telefoni drugih kompanija imali dvije kamere s kojima su snimali 3D fotografije, dok npr. dvije kamera (RGB i monokromatska) na Huaweijevim modelima P9 i P9 Plus omogućavaju snimanje kvalitetnijih fotografija. Tijekom sljedećih tjedana očekujemo nove glasine, fotografije i videozapise o ovim telefonima, a sve službene informacije o iPhoneu 7 i 7 Plus trebali bi saznati na Appleovoj konferenciji u rujnu.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti