Odabrani finalisti Shift Challengea: Ovo su startupi koji će se pred više od 1000 posjetitelja boriti za 10 tisuća dolara!

Startup natjecanje Shift Challenge sastavni je dio nadolazećeg, četvrtog izdanja Shift konferencije koja će ove godine 11. i 12. lipnja u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu okupiti više od 20 eminentnih govornika i više od 1000 posjetitelja iz cijelog svijeta.

Monika Nožić Monika Nožinić | 04.06.2015. / 10:25

Odabrani finalisti Shift Challengea: Ovo su startupi koji će se pred više od 1000 posjetitelja boriti za 10 tisuća dolara!

Startup natjecanje Shift Challenge sastavni je dio nadolazećeg, četvrtog izdanja Shift konferencije koja će ove godine 11. i 12. lipnja u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu okupiti više od 20 eminentnih govornika i više od 1000 posjetitelja iz cijelog svijeta.

Natjecanje je podijeljeno u dva dijela. Prvi dio, Challenge day, bit će zatvoren za javnost i održat će se 10. lipnja u Muzeju Grada Splita. Tom će prilikom domaći i svjetski stručnjaci podučiti startupe svim trikovima potrebnima za privlačenje investicija, a startupi će nakon jedan-na-jedan mentorskih sastanaka održati probni krug pitchinga.

Finalno pitchanje, tj. predstavljanje ideja i projekata, održat će se tijekom Shift Conference 11. i 12. lipnja kada će se 24 startup tima boriti za glavnu nagradu te naklonost žirija i publike.

Svaki od ovih startupova u samo tri minute pokušat će predstaviti svoj proizvod, objasniti na koji se način on razlikuje od srodnih te zašto je vrijedan pažnje. Tri najbolja startupa kući će, osim korisnih komentara mentora i neprocjenjivog iskustva izlaganja pred stotinama gledatelja, ponijeti i vrijedne nagrade!

Nakon završne runde pitchanja na samoj konferenciji bit će odabrana tri najbolja startupa kojima će svečano biti uručene novčane nagrade. Tim koji osvoji prvo mjesto kući će ponijeti čak 10 tisuća dolara, za drugo mjesto predviđena je nagrada u iznosu od tri tisuće dolara, a startup koji osvoji treće mjesto može računati na dvije tisuće dolara.

Startupe osim bogatih nagrada očekuje i jedinstvena prilika da prezentiraju svoje ideje ispred najprestižnijih akceleratora na svijetu – Y Combinatora i Techstarsa. Prvi od njih je iznjedrio globalno uspješne tvrtke poput reddita, Airbnba i Dropboxa, dok se među tvrtkama koje su stekle milijune zahvaljujući Techstarsu nalaze imena kao što je Filtrbox, IntenseDebate i SendGrid.

Ovo su hrvatski startupovi koji su se prijavili na Shift Challenge i zasluženo prošli u finale:

Ballistics (Hrvatska)
Advanced Handball Statistics (AHS) je takozvana SaaS (Software-As-A-Service) cloud usluga namijenjena prvenstveno rukometnim klubovima i savezima koja omogućuje detaljno i efikasno praćenje događaja tijekom rukometne utakmice putem mobilne aplikacije.

CabUp (Hrvatska)
http://cabup.eu/
CabUp je aplikacija koja vam omogućava da naručite taksi na jednostavan, pouzdan i transparentan način u 12 zemalja.

ChallengeZone (Hrvatska)
http://challengezone.me/
ChallengeZone je platforma povezana sa svim relevantnim društvenim mrežama koja omogućava korisnicima i brendovima da izazovu (challenge) druge korisnike na razne zadatke bilo gdje u svijetu.

Epic Weather (Hrvatska)
http://epicweather.net/
Epic weather je aplikacija koja vam na temelju prognoze za sugerira koju odjeću da nosite.

IndiKnow (Hrvatska)
http://indiknow.com/
Aplikacija za male poduzetnike i turističke djelatnike koja pomaže u pronalaženju i rezervaciji komplementarnih usluga.

Izzy (ex Lite.me) (Hrvatska)
http://www.txt-me.co/
LITE.ME je jednostavno i zabavno rješenje za razmjenu tekstualnih poruka primarno orijentirana na tinejdžersku publiku.

Mogy (Hrvatska)
http://mogy.me/
Softversko rješenje za osobne trenere koji im omogućuje da kreiraju programe treniranja, upravljaju klijentima te s njima budu u redovitom kontaktu.

MyBeeLine (Hrvatska)
http://www.mybeeline.co/
MyBeeLine je aplikacija fokusirana na ranu detekciju i prevenciju bolesti i općenitu zaštitu pčela.

Non profit association Idea4 (Hrvatska)
Proizvodnja EV punjača koji će uređaje puniti brže, bolje i jeftinije od svih drugih.

Rentl.io (Hrvatska)
Rentlio je web aplikacija koja iznajmljivačima apartmana, soba, vila, malim hotelima i B&B-ima eliminira stres i administraciju.

Spotie (Hrvatska)
http://www.spotie.com/
Spotie je prva mobilna aplikacija koja omogućuje iznajmljivanje privatnog i hotelskog smještaja s 0% provizije za goste i domaćine.

Supracontrol (Hrvatska)
www.supracontrol.com
Supracontrol proizvodi sigurnosno rješenje za učinkovito upravljanje ICT infrastrukturom u podatkovnim centrima.

Tourgent (Hrvatska)
http://www.tourgent.co/
Cloud usluga koja autobusnim prijevoznicima i turističkim agencijama omogućuje da prate što se događa s njihovim turama, vozačima, vodičima i vozilima. Kroz Tourgent je olakšana komunikacija svih uključenih u organizaciju tura te praćenje troškova i profita.

Via Tralala (Hrvatska)
http://www.viatralala.com/
Via Tralala olakšava planiranje putovanja i online rezervacije s ciljem da u potpunosti uživate u svim aspektima vašeg putovanja.

Osim hrvatskih startupova u finale Shift Challengea prošli su i neki inozemni startup projekti koji će tijekom Shift konferencije pokušati doći do prvog mjesta i glavne nagrade od deset tisuća dolara!

AMIKO Loyalty points (Argentina)
http://www.amiko.co/
AMIKO nudi tvrtkama jednostavan i ekonomičan način za izradu vlastitog programa lojalnosti.

Catalanlabs (India)
http://catalanlabs.com/
CatalanLabs je startup koji proizvodi nosive uređaje kojima je svrha korištenje tehnologije u cilju poboljšanja življenja.

Enigmedia (Španjolska)
https://enigmediasecurity.com/
Enigmedia nudi rješenja koja omogućuju uštedu od 95% u CPU potrošnji, održavajući sigurnost na 252 bita uz 50% bandwitha.

Facewallet Inc./Saffe (Brazil)
http://www.saffe.com.br/
Platforma zta prepoznavanje lica za mobilnu autentifikaciju.

InAtomic Ltd. (Kanada)
http://www.inatomic.com/
Android aplikacija koja nadzire sve tekstualne poruke, pozive, dokumente, chatove i internetski promet.

Liana - Connecting Expats (Velika Britanija)
http://www.appliana.com/
Liana je aplikacija koja korisnicima omogućava da se povezuju s ljudima iste nacionalnosti i/ili jezika dok su na putovanju u inozemstvu.

Proxy42 (SAD)
http://father.io/
Ovaj startup omogućava inovativno iskustvo igranja koje je u stvarnoj interakciji s ljudima, mjestima i stvarima oko nas.

Retargeting.biz (Rumunjska)
https://retargeting.biz/
Retargeting je Saas koji prati aktivnost posjetitelja na bilo kojoj e-commerce platformi i poduzima automatske radnje kako bi komunicirao s tim posjetiteljima temeljeno na njihovoj aktivnosti na stranici, ali i osobnom profilu.

TeamPlayers Sports Intelligence (Kanada)
http://www.teamplayers.co/
TeamPlayers je poput servisa Linkedin, ali samo za sportaše.

Watly_ Singularity (Španjolska)
http://www.watly.co/
Watly je mikro energetska stanica i solarni pročiščivać vode.

Neki od navedenih startupova poći će stopama Bellabeata, koji je na Shift Challenegu odnio pobjedu 2013. godine, te prošlogodišnjeg pobjednika Oradiana , a koji su došli do vrijednih investicija upravo zahvaljujući nastupu na Shiftu u sklopu kojeg su upoznali investitore i dobili priliku predstaviti im svoje projekte.

Shift Conference djeluje već četvrtu godinu za redom, a baš kao i prethodnih godina ekskluzivna predavanja imat ćete prilike slušati u zanimljivim povijesnim prostorima (sama konferencija održat će se u Hrvatskom narodnom kazalištu, dok će se Shift Challenge održati u Muzeju Grada Splita). Možete očekivati kvalitetna predavanja više od 30 govornika koji su ujedno predstavnici nekih od najuspješnijih svjetskih kompanija poput: GitHuba, Reddita, Teespringa, i Entrepreneura mnogih drugih.

Za više informacija o rasporedu predavanja, natjecanjima, govornicima i samoj konferenciji
posjetite službenu stranicu Shift Conference!

 

 

 

 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti