Odlična prodaja serije P20 Huaweijevih pametnih telefona

U manje od 90 dana od kada je počela prodaja Huaweijeve serije pametnih telefona P20 prodano je više od šest milijuna telefona, što je veliki porast u odnosu na seriju uređaja P10.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.06.2018. / 15:15

Huawei P20 Pro (Foto: Huawei) (Foto: Huawei)

Iz Huaweija su se pohvalili s odličnim prodajnim brojkama serije pametnih telefona P20. Od kada su se ovi uređaji pojavili na tržištu krajem ožujka, u manje od 90 dana prodano je čak šest milijuna pametnih telefona iz te serije, što predstavlja veliki porast prodaje u odnosu na isto razdoblje prošle godine i modele iz serije P10. Kako je novinarima rekao predsjednik linije Huawei Handsets Product Kevin Ho, rast prodaje veći je za 81 posto na globalnoj razini u odnosu na P10, od čega je na kineskom tržištu zabilježen porast od 63 posto, a na tržištima izvan te zemlje porast od čak 150 posto.

Ho je rekao kako te brojke pokazuju da Huawei danas još bolje razumije potrebe korisnika i tržišta te ozbiljnost i važnost "ulaganja u istraživanje i razvoj".

Kao jedan od najvažnijih faktora odlične prodaje i popularnosti telefona iz Huaweija su naglasili kvalitetu kamere te su modeli P20 i P20 Pro rangirani kao mobiteli s najvišim VCX (Valued Camera Experience) rezultatima, postignuvši ocjene 74 i 71, dok su na testu DxO Marka na listi pametnih telefona s najboljom kamerom postigli 109 i 102 boda.

Posebno je zanimljiv model P20 Pro s tri stražnje kamere, za koji u kompaniji kažu da se danas smatra "najboljim mobilnim fotoaparatom" koji je od dolaska na tržište pokrenuo nove trendove u svijetu mobilne fotografije.

Huawei je trenutno treća najveća mobilna kompanija na svijetu čije su ambicije puno veće – tijekom sljedećih godina žele preskočiti Samsung i Apple i postati globalni lider na ovom tržištu.

Izvor: Android Authority
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti