OnePlus 5T: Dokaz kako odličan telefon ne mora koštati 1000 dolara!

Snažan procesor, veliki ekran, 6, odnosno 8GB memorije, dvije stražnje kamere i cijena od 500, odnosno 560 dolara razlozi su zbog kojeg bi ovo mogao biti iznimno popularan telefon

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.11.2017. / 07:26

OnePlus 5T (Foto: OnePlus) (Foto: OnePlus)

OnePlus poznat je po telefonima sa snažnim specifikacijama s kojim mogu konkurirati najjačim uređajima na tržištu, a cjenovno su pristupačniji od konkurencije poput iPhonea, Galaxyja i drugih poznatijih modela. Nakon što su nedavno predstavili model OnePlus 5, jučer je objavljena i njegova jača verzija 5T s kojom je ova kompanija, slažu se tehnološki novinari, još jednom dokazala kako dobri i kvalitetni telefoni ne moraju koštati tisuću dolara.

OnePlus 5T pokreće isti procesor kao i ranije predstavljeni model petice (Snapdragon 835), no ima poboljšane kamere (16 i 20MP stražnje kamere te 16MP prednja kamera) te, zahvaljujući činjenici što ima manje rubove oko ekrana, ovaj telefon sada ima 6,01 inčni AMOLED ekran (Full HD rezolucije), iako je dimenzijama skoro identičan 5,5 inčnom modelu OnePlus 5. Radi na verziji 7.1.1 Nougat Googleovog Androida, a iz ove kompanije napominju kako će nadogradnja na najnoviju verziju Googleovog mobilnog operativnog sustava Oreo biti dostupna tijekom sljedeće godine.

Cijena osnovnog modela koji dolazi sa 6GB RAM-a i 64GB prostora za pohranu podataka iznosi 499 dolara na američkom tržištu (oko 3200 kuna), a tko želi model s još više memorije (8GB) i još više mjesta za pohranu podataka (128GB) trebat će platiti dodatnih 60 dolara – oba modela u prodaji će se pojaviti sljedećeg tjedna. Od ostalih opcija treba spomenuti i senzor za otiske prstiju koji je smješten sa stražnje strane telefona, ali i novu opciju za otključavanje telefona prepoznavanjem lica, 3300 mAh bateriju, mogućnost brzog punjenja te 3,5 mm izlaz za slušalice, kojeg sve više kompanija izbacuje iz svojih modela.

Opcije koje nedostaju ovom telefonu, a ima ih većina konkurentskih modela, su vodootpornost (nema službenog certifikata, no iz OnePlusa kažu kako se telefon može koristiti po kiši te može izdržati pad u lokvu vode) i bežično punjenje, no za pretpostaviti je da za većinu korisnika nedostatak samo ove dvije opcije ipak neće biti razlog zbog kojeg će, umjesto ovog uređaja, dati nekoliko stotina dolara više za druge modele.

Izvor: USA Today 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti