Oukitel objavio svoj C5 model s super jeftinom cijenom i Androidom 7.0

Oukitel je već ranije lansirao 4G pametni telefon C5 Pro s ekranom koji ne može puknuti, no sada dolazi i 3G verzija.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 16.02.2017. / 18:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Uspoređujući sa C5 Pro, postoje samo dvije razlike među ova dva uređaja. Prva je ta da C5 Pro radi na Androidu 6.0, te će biti uskoro nadograđen na 7.0, dok C5 ima najnoviju verziju Androida od samog početka. Druga stvar se tiče hardvera, pa tako C5 Pro ima MediaTek MT6737 čipset s četverojezgrenim procesorom, dok C5 ima MediaTek MT6580 čipset s četiri jezgre.

C5 ima isti dizajn kao i Pro verzija, a sve ta kako bi ostao čvrst i poseban. Dolazi s 5 inčnim HD zaslonom te 2.5D zaobljenim staklom. Ekran je posebno čvrst kako bi bio otporan na udarce. Što se tiče zadnje strane uređaja, ista dolazi s istim teksturama ispisa koje su također posebno dizajnirane. Okvir je izrađen od aluminijske legure koja se često može vidjeti na flagship uređajima.

C5 podržava i dual SIM karticu te dodatni TF card slot, dolazi s baterijom kapaciteta 2000mAh, te 8MP stražnjom kamerom i 5MP prednjom. Također, C5 ima 1.3GHZ procesor, 2GB RAM-a, te 16GB interne memorije. Oba uređaja optimizirana su za novi Android 7.0 Nougat te iz kompanije poručuju kako radi vrlo glatko i efektivno.

Cijena uređaja bit će poznata do kraja veljače, a više informacija za to vrijeme možete potražiti na službenim Oukitelovim stranicama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti