Ovaj model iPhonea bit će veliki prodajni hit!

Najjeftiniji iPhone uopće nije jeftin, no sigurno će privući veliki broj ljubitelja Applea koji žele snažan novi smartphone s logom jabuke, no 1000/1100 dolara za modele XS i XS Max im je preskupo.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.09.2018. / 09:33

iPhone XR (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još i prije nego što je Apple predstavio nove modele iPhonea, na temelju glasina s mreže analitičari su predviđali kako bi najpopularniji model Appleova telefona trebao biti 6,1-inčni uređaj s LCD-om. Na sinoćnjoj konferenciji najviše pažnje posvećeno je modelima XS i XS Max, no nakon što smo vidjeli sva tri nova Appleova pametna telefona, možemo zaključiti kako su analitičari bili u pravu, a glavni razlog zbog kojeg bi Apple trebao prodati desetke milijuna komada iPhonea XR jest njegova cijena.

Iako je ovaj telefon jeftiniji u odnosu na ostala dva uređaja, on nipošto nije jeftin te je s cijenom od 750 dolara skuplji od velikog broja top-modela Androida, no većina ljubitelja Applea i osoba koja već desetljeće koristi iPhone vjerojatno neće odustati od ove platforme, već će se odlučiti za najjeftiniji model.

Za ovaj uređaj važno je napomenuti da dolazi s većinom opcija kao i modeli XS poput A12 Bionic čipa i Face ID-a te koristi jednu od kamera koja se nalazi u ovim telefonima – zahvaljujući softveru i ta jedna kamera omogućava snimanje fotografija na kojima je moguće zamutiti pozadinu te upravljati dubinskom oštrinom čak i nakon fotografiranja.

Na Mashableu, čiji su novinari isprobali ovaj uređaj i hvale njegov vrhunski izgled i opcije koje garantiraju da bi XR mogao biti veliki hit, kažu kako se najjeftiniji iPhone ne može usporediti s davnim modelom iPhone 5C. Za one koji se ne sjećaju, Apple je prilikom predstavljanja modela 5S predstavio i jeftiniji plastični iPhone koji je bio baziran na starijoj generaciji iPhonea i bio je samo 100 dolara jeftiniji. iPhone XR, dakle, nije baziran na starom, već na novom hardveru, a osim u cijeni, najveća je razlika u tipu ekrana (LCD u odnosu na OLED) te u tome što taj pametni telefon nema 3D Touch niti dvije kamere.

Za odgovor na pitanje koji će iPhone biti najpopularniji ipak ćemo se morati malo strpjeti – uređaji s OLED ekranima na tržištu će se pojaviti već u rujnu, no za početak prodaje iPhonea XR morat ćemo sačekati do kraja listopada te će se od 26. listopada taj smartphone moći kupiti u više od 50 zemalja, uključujući i Hrvatsku.

Izvor: Mashable
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti