Pametna četkica za zube čisti mjesta za koja i ne znate da postoje

Pametna četkica za zube može pomoći da zube četkamo bolje i ispravnije.

Martina Čizmić | 20.11.2018. / 09:06

Pametna četkica za zube (Foto: Oral-B) (Foto: Oral-B)

Ponekad se čini da su danas gotovo svi uređaji "pametni". Neki taj epitet nose opravdano, neki baš i ne. No ako neki "pametni" uređaj pomaže da ostanemo zdravi i nasmijani, onda je taj epitet i opravdan. Zar ne?

Tako je tvrtka Oral-B predstavila inteligentnu četkicu za zube Oral-B GENIUS. Za razliku od klasičnih četkica za zube, ova pametna četkica opremljena je tehnologijom prepoznavanja položaja i senzorima kretanja, a u kombinaciji s pametnim telefonom i aplikacijom pretvara se u snažno oruđe za održavanje zdravlja zubi.

Koristeći aplikaciju Oral-B 4.1 s kojom se spaja putem Bluetootha, u realnom vremenu daje povratnu informaciju o načinu četkanja zubi u svim dijelovima usne šupljine. Također, navodi i koliko dugo treba četkati zube i kojim pritiskom.

Oral-B Genius (Foto: Oral-B) (Foto: Oral-B)

Naime, prosječno je vrijeme četkanja oko 46 sekundi umjesto preporučene dvije minute, a istraživanja su pokazala da tijekom pranja zubi čak pet puta više pritišćemo četkicu no što bismo trebali. Uz to, uglavnom propustimo očistiti baš sva mjesta.

Čak i kada nije povezana s aplikacijom, četkica Oral-B ima u sebi mjerač koji osigurava da se svaki kvadrant usta četka 30 sekundi, što na kraju rezultira pranjem zubi u trajanju do 2 minute i 22 sekunde.

Iz Oral-B ističu da je više 73 % ispitanika koji su koristili interaktivnu četkicu za zube Oral-B vidljivo poboljšalo svoje oralno zdravlje (u samo 6 tjedana). Isto tako, klinički ispitanici smanjili su karijes za 73 % u teško dostupnim područjima četkanja (u dva tjedna).

Nije loše za predmet koji svi koristimo svaki dan i ne razmišljamo baš o tome koliko pametan može biti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti