Pogledajte trailer za dokumentarac o legendarnoj ritam mašini Roland TR-808!

Na proljeće sljedeće godine, službeno će se objaviti dokumentarni film o instrumentu koji je u potpunosti promijenio svijet glazbe. Legendarna ritam mašina Roland TR-808, ostavila je velik trag na glazbu, a upravo je ovaj uređaj zaslužan za scenu elektronske glazbe kakvu danas poznajemo.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 16.10.2014. / 09:43

Pogledajte trailer za dokumentarac o legendarnoj ritam mašini Roland TR-808!

Na proljeće sljedeće godine, službeno će se objaviti dokumentarni film o instrumentu koji je u potpunosti promijenio svijet glazbe. Legendarna ritam mašina Roland TR-808, ostavila je velik trag na glazbu, a upravo je ovaj uređaj zaslužan za scenu elektronske glazbe kakvu danas poznajemo.

Osim elektronike, ovaj uređaj koristili su gotovo svi glazbenici, među kojima je sigurno poznato ime Phil Collins. Također 808-ica bila je ključan faktor u house glazbi, nad kojom su dane i noći provodili predvodnici ove scene kao što su Kevin Saunderson, Frankie Knuckles i mnogi drugi. 

Iako je prošlo 35 godina, TR-808 se još uvijek koristi u modernoj produkciji, od popa do elektronike i čini se kako će još dugo ostati bitan faktor glazbene scene.

U nastavku možete pogledati trailer za nadolazeći dokumentarni film u kojem svoja iskustva pričaju legende elektronske i hip hop glazbe, pa čak i David Guetta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti