Poslane pozivnice: Evo kada će Apple predstaviti nove modela iPhonea i novi sat

Na dan kada je Apple objavio datum predstavljanja novih uređaja, na mreži su se pojavile slike iPhonea XS i SX Plus te Apple Watcha 4.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.08.2018. / 16:38

Appleova pozivnica (Foto: Apple) (Foto: Apple)

Napokon imamo službene informacije o datumu predstavljanja Appleovih novih proizvoda – iz ove su kompanije poslali pozivnice novinarima za konferenciju koja će se održati 12. rujna u njihovom sjedištu u Cupertinu. Pozivnica, naravno, ne otkriva previše, već uz krug koji podsjeća na leću kameru, odnosno Appleovo novo sjedište iz ove kompanije poručuju: "Okupite se".

Osim svih već poznatih glasina koje pratimo i koje pišemo mjesecima, jučer su na mreži objavljene nove informacije koje su otkrile ili bolje rečeno potvrdile prijašnja nagađanja o proizvodima koje Cook i ekipa namjeravaju predstaviti.

Najvažniji proizvodi koji će u Appleovu blagajnu donijeti nove desetke milijardi dolara su novi modeli iPhonea – svi modeli bit će dizajnirani poput iPhonea X, dakle s hardverskim dijelom s gornje strane ekrana na kojem se nalazi kamera i senzori za prepoznavanje lica. Dakle, svi tri telefona, uključujući i uređaj s LCD-om trebali bi koristiti tehnologiju prepoznavanja lica za otključavanje telefona dok senzor za otiske prstiju, barem što se Applea i iPhonea tiče, odlazi u povijest.

Analitičari predviđaju kako će najveća navala korisnika biti za najjeftinijim modelom s 6,1 inčnim LCD-om – veliki ekran, solidan hardver i jedna, ali kvalitetna stražnja kamera, uz najpristupačniju cijenu (barem kada su Appleovi telefoni u pitanju) trebali bi biti garancija odlične prodaje.

Model X o kojem analitičari pišu kao o blagom razočaranju, dok se iz Applea hvale kako je riječ o najprodavanijem iPhoneu, dobit će svog nasljednika od kojeg ne očekujemo velike promjene, već samo standardne hardverske nadogradnje – dijagonala ekrana trebala bi ostati 5,8 inča, a imat će jači procesor, grafiku i kvalitetnije kamere.

Ovaj model vjerojatno će se prodavati kao iPhone XS, a Apple bi trebao predstaviti i njegovu Plus verziju s ekranom dijagonale čak 6,5 inča. Bit će zanimljivo vidjeti koliko će iznositi cijena ovih telefona, jer se spominje kako bi, umjesto tisuću dolara, XS mogao koštati 900 dolara, a model Plus trebao bi se prodavati po cijeni od tisuću dolara koliko danas košta iPhone X.

Osim što su se jučer internetom proširile fotografije dva nova Appleova telefona, objavljena je i slika novog modela Appleovog sata koja nam je potvrdila prijašnje glasine – dimenzije sata trebale bi biti iste, no zahvaljujući manjim rubovima oko ekrana, on će biti oko 15 posto veći u odnosu na model 3. Za očekivati je kako će, kao i u slučaju prethodne generacije, biti dostupne dvije verzije ovog uređaja – klasična bez podrške za LTE i LTE verzija uz koju neće biti potreban smartphone.

Izvor: 9to5Mac

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti