Poznat datum: Evo kada počinje prodaja novih modela iPhonea

Narudžbe za nove modele Appleovih telefona bit će omogućene od 18. rujna, a početak njihove službene prodaje očekuje se 25. rujna

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.06.2015. / 09:19

Poznat datum: Evo kada počinje prodaja novih modela iPhonea

Iako u Appleu mogu biti itekako oduševljeni s trenutnim stanjem na mobilnom tržištu na kojem su, zahvaljujući odličnoj prodaji posljednjih modela iPhonea, povećali svoj udio i u jednom razdoblju čak ponovno zauzeli vodeće mjesto na globalnom tržištu, u ovoj kompaniji već naveliko rade na novim modelima svojih telefona. Kao što smo to do sada navikli od Cookove kompanije, službenih informacija iz Applea nema, no zato internetom uvijek kruže brojne glasine vezane uz njihove nadolazeće proizvode. Posljednja takva glasina vezana je uz početak prodaje novih telefona, a objavljena je na stranici Mobile News na kojoj kažu kako će korisnici nove modele iPhonea moći naručiti od 18. rujna, dok će prodaja telefona u trgovinama početi u petak 25. rujna. Ove informacije potječu od mobilnog operatera Vodafone koji je o tome obavijestio svoje zaposlenike, a zanimljivo je da se u toj poruci ne spominje ime samog telefona, već samo 'novi iPhone'.

Nove reklame: Evo zašto je Galaxy S6 Edge bolji od iPhonea 6

Naime, ime novog telefona još nije poznato te neki čak vjeruju kako se Apple ovog puta neće odlučiti na iPhone 6S/6S Plus verziju svog telefona, već će odmah predstaviti iPhone 7. Ipak, vjerojatnije je kako će za tri mjeseca Apple ipak predstaviti '6S' modele iPhonea – dijagonale ekrana ovih telefona trebale bi ostati iste (4,7 i 5,5 inča), no Apple na njima priprema velika poboljšanja. Jedan od najvećih noviteta trebala bi biti Force Touch tehnologija koju Apple već koristi u svom pametnom satu i novim prijenosnim računalima, a zahvaljujući njoj ekran će prepoznavati jačinu pritiska prsta, odnosno moći će prepoznati običan dodir od pritiska po ekranu, što bi trebalo omogućiti brojne nove opcije. Također, glasine govore i o 'najvećem poboljšanju kamere' na iPhoneu koja će omogućiti fantastične fotografije koje bi se (navodno) kvalitetom trebale približiti kvaliteti fotografija snimljenih DSLR aparatima. Novi telefoni sigurno će imati i novi procesor koji će biti još manji i brži te će trošiti manje energije, a radit će na novoj verziji Appleovog mobilnog operativnog sustava kojeg će ova kompanija predstaviti za dva dana na WWDC konferenciji koja se održava u San Franciscu. 

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti