Rekordna prodaja igre Destiny: Zarada od 500 milijuna dolara u jednom danu!

Velika ulaganja su se isplatila te je tijekom prvog prodajnog dana igra Destiny zaradila čak 500 milijuna dolara

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.09.2014. / 08:35

Rekordna prodaja igre Destiny: Zarada od 500 milijuna dolara u jednom danu!

Ovog utorka počela je prodaja dugo najavljivane igre Destiny za čiji je razvoj zaslužna ekipa iz kompanije Bungie (koja je napravila i hvaljeni Halo) i koja je najavljena kao igra s najvećim budžetom u povijesti. Čini se da se veliko ulaganje u igru isplatilo jer je, kako su objavili na Bloombergu, samo tijekom prvog dana od prodaje zarađeno čak 500 milijuna dolara.

Već su rekordan broj prednarudžbi i veliki redovi pred trgovinama uoči početka prodaje u utorak u ponoć upućivali na veliku prodaju i zaradu, a analitičar Doug Creutz iz kompanije Cowen & Co. kaže da je odličan početak prodaje od iznimno velike važnosti za Destiny jer se za većinu igara ovog žanra čak 40 posto zarade u prvoj godini ostvari tijekom prvih pet dana od početka prodaje. Inače, izdavač Activision potrošio je čak 500 milijuna dolara na razvoj i oglašavanje ove igre – što je najveći iznos u povijesti na tržištu video igara, a usprkos odličnoj početnoj prodaji, Destiny ipak nije oborio prodajni rekord Grand Theft Auta. Naime, zarada od prodaje petog nastavka ove popularne video igre prvog je prodajnog dana (u rujnu prošle godine) dosegla nevjerojatnih 800 milijuna dolara.

Destiny je SF računalna igre čija je radnja smještena 700 godina u budućnosti i u kojoj je cilj obraniti ljudsku rasu od izvanzemaljaca, a dostupna je korisnicima PlayStationa 3 i 4 te Xboxa 360 i Xboxa One. Još nije objavljena konkretna brojka prodanih primjeraka, a analitičar Michael Pachter iz Wedbush Securitiesa vjeruje kako bi tijekom prve godine Activision mogao prodati oko 18 milijuna komada Destinyja. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti