Samsung Galaxy J2 Pro – smartphone s kojim se ne možete spojiti na internet

Od telefona koji ima "pro" u nazivu očekivali bi neke napredne opcije, no glavna opcija koja ga razlikuje od konkurencije jest nemogućnost povezivanja s internetom

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.04.2018. / 12:30

Galaxy J2 Pro (Foto: Samsung) (Foto: Samsung)

Ovisnost o pametnim telefonima i internetu sve je veći problem te veliki broj ljudi ne može izdržati niti pola sata bez da ne provjeri mailove, Facebook, Snapchat, Instagram, Viber, WhatsApp i druge društvene mreže.
Stalno smo online i dostupni svima, što često utječe i na posao i učenje koji se stalno prekidaju zvonjavom pametnog telefona pa su se neki odlučili na kupovinu mobitela poput moderne Nokije 3310 kako bi malo se odmakli od pametnih telefona i konstantne povezanosti.

No, ako želite imati pametni telefon koji radi na Androidu, ali ne želite konstantno biti ometani s brojnim obavijestima s interneta, Samsung ima rješenje – smartphone Galaxy J2 Pro. Iako bi od uređaja koji ima "pro" u nazivu očekivali brojne napredne opcije, glavna opcija vezana uz ovaj pametni telefon koja ga razlikuje od drugih smartphonea je što se s njim ne možete povezati s internetom.

Naime, nema podršku za WiFi, a iako ima LTE modem, na The Vergeu napominju kako je onemogućen za bilo što osim za telefoniranje i slanje tekstualnih poruka.

Što se opcija tiče, Galaxy J2 Pro ima ekran dijagonale 5 inča, radi na četverojezgrenom 1,4GHz procesoru, ima 1,5GB RAM-a, no ne i memoriju za pohranu podataka na samom uređaju, već se sadržaj pohranjuje na microSD memorijske kartice. Sa stražnje strane nalazi se 8MP kamera, sprijeda je 5MP kamera za selfije (koji se, dakle, neće moći objavljivati na društvenim mrežama), a cijena ovog uređaja iznosi 185 dolara u Južnoj Koreji.

Na The Vergeu napominju kako je ovaj smartphone posebno namijenjen za srednjoškolce u Južnoj Koreji koji se pripremaju za izlazak na suneung, nacionalni prijemni ispit za fakultete u toj zemlji – riječ je o toliko važnom ispitu da tog dana kompanije kasnije otvaraju svoje urede kako bi se izbjegle gužve na ulicama i cestama i kako nitko ne bi zakasnio na ispit, rodbina se moli u crkvama i hramovima, a u nekim slučajevima pristupnike čak prati i policija.

Za pripremu ispita čiji će rezultati možda "odrediti i ostatak njihovih života", pristupnici se trebaju maksimalno posvetiti učenju te bi upravo u ovoj situaciji J2 Pro trebao pomoći – nakon ispita, ovaj će se uređaj moći zamijeniti za Samsungove Galaxy S, Note ili A telefone, pri čemu će se umanjiti cijena koju su platili za ovaj smartphone bez interneta.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti