SAP korisnicima u Zagrebu prezentirao blockchain i strojno učenje

U Zagreb je stigao SAP-ov posebno tehnološki opremljen kamion koji je posjetiteljima omogućio interaktivno iskustvo u 360 stupnjeva uz zaslone osjetljive na dodir i kontrolu glasom.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.10.2018. / 15:35

SAP Roadshow (Foto: SAP) (Foto: SAP)

Softverska kompanija SAP, u sklopu europskog projekta The Intelligent Enterprise – Innovation on the Move, pokazala je jučer i danas u Zagrebu kako se tehnologije poput blockchaina, Interneta stvari i strojnog učenja mogu primijeniti u različitim industrijama. Za tu svrhu, u Zagreb je stigao SAP-ov posebno tehnološki opremljen kamion koji je posjetiteljima omogućio interaktivno iskustvo u 360 stupnjeva uz zaslone osjetljive na dodir i kontrolu glasom.

Korisnici iz vodećih domaćih kompanija kroz prezentacije specifično prilagođene njihovim industrijama saznali su kako mogu koristiti nove tehnologije u svakodnevnom poslovanju. Tom prigodom, SAP-ovi stručnjaci predstavili su inovativna rješenja koja tvrtkama pomažu da povećaju učinkovitost, ali i zadovoljstvo kupaca. Unutar kamiona stvoren je alternativni svijet gdje su posjetitelji mogli vidjeti kako inovacije podupiru život u budućnosti: od digitalnih lanaca opskrbe i pametnih rješenja za osiguravateljsku industriju do holističkog upravljanja ljudskim potencijalima.

Sonja Popović, direktorica SAP d.o.o. izjavila je:

'Blockchain, strojno učenje i Internet stvari stvaraju nove vrijednosti za kompanije koje ih koriste, njihove zaposlenike i krajnje kupce. Nove tehnologije pomažu im u rješavanju specifičnih problema i često dovode do stvaranja inovativnih poslovnih modela što je ključno za konkurentnost. Pokazali smo primjere različitih inovacija, a cilj nam je digitalno putovanje svojih korisnika i njihovu tranziciju prema inteligentnoj kompaniji učiniti što lakšom i jednostavnijom.'

SAP Roadshow (Foto: SAP) (Foto: SAP)

Događanje je privuklo i predstavnike Grada Zagreba, akademsku zajednicu te građane koji su mogli saznati više o potencijalu novih tehnologija za izgradnju pametnog grada. Naime, nove tehnologije omogućavaju veću raznolikost gradskih usluga, znatne uštede, porast zadovoljstva građana te poboljšanje kvalitete života njegovih stanovnika. Posjetitelji su se upoznali s načinima na koje gradovi mogu efikasnije upravljati administrativnim sustavom i komunalnim uslugama, ali i aktivnim uključivanjem stanovnika u planiranje njegova razvoja i funkcioniranja. Ono što SAP nudi gradovima je digitalna infrastruktura za budućnost koja rješava probleme poput gužvi, zagađenja, neučinkovitog javnog prijevoza i drugo.

Turneja The Intelligent Enterprise predstavlja iskorak za SAP u pogledu digitalnog iskustva koje nudi korisnicima. Naime, roadshow kamion koji se mogao posjetiti u Zagrebu replika je SAP Immersive Experience sobe koja je do sada bila dostupna jedino u sjedištu tvrtke u Walldorfu. Turneja The Intelligent Enterprise započela je sredinom ljeta u Njemačkoj, a do sada je posjetila Švicarsku, Mađarsku, Češku, Poljsku i Sloveniju. Nakon Hrvatske, nastavlja se dalje po Europi.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti