Stiže najbolji phablet? Huawei uskoro predstavlja Mate 9

Glasine vezane uz novi Huaweijev phablet kažu da možemo očekivati dva modela sa snažnim hardverom, odličnim kamerama i podrškom za Daydream VR

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.10.2016. / 08:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je Samsung 'umirovio' Galaxy Note7, na tržištu phableta otvorio se prostor brojnim kompanijama koje će se sada boriti za korisnike koji su kupili (pa morali vratiti) ili su namjeravali kupiti Samsungov mobilni uređaj. Tehnološki mediji napominju kako bi se Samsungovi problemi mogli pozitivno odraziti na Apple i Google jer bi dio korisnika Note7 mogao zamijeniti Appleovom 'sedmicom', odnosno iPhoneom 7 Plus koji ima 5,5 inčni ekran i jedan je od najboljih telefona predstavljenih ove godine, dok bi se dio onih koji žele ostati na Androidu mogao odlučiti na kupovinu Googleovog Pixel XL telefona koji također ima 5,5 inčni ekran, napredan hardver i posljednju verziju Googleovog mobilnog operativnog sustava. No, na problemima Samsunga mogao bi profitirati i treći najveći mobilni proizvođač na svijetu, kineski Huawei koji u posljednje vrijeme bilježi veliki porast udjela na tržištu, a njegovi su telefoni sve popularniji među korisnicima. Huawei bi početkom mjeseca trebao predstaviti dvije verzije novog phableta Mate 9 koje će, ako su glasine koje čitamo na mreži istinite, korisnike privući velikim ekranom i fantastičnim hardverom.

Trenutna kodna imena ovih modela su Long Island i Manhattan te će oba uređaja pokretati osmojezgreni HiSilicon Kirin 960 procesor, imat će 6GB RAM-a i 256GB prostora za pohranu podataka. Dijagonala ekrana iznosit će 5,9 inča, što je veće i od ekrana Notea7. Oba modela imat će dvostruku 20MP Leica kameru sa stražnje strane s f2/0 otvorom blende, laserskim autofokusom i LED bljeskalicom, a osim kamera, sa stražnje strane smješten je i senzor otiska prstiju. Long Island bit će premium model koji će imati zakrivljen ekran (Manhattan će imati običan ekran) s obje strane i 2K rezoluciju te će, nakon Googleovih Pixel telefona, ovo biti prvi mobilni uređaj koji će podržavati Googleovu Daydream VR platformu za virtualnu stvarnost. Naravno, o prodaji i potražnji za ovim telefonima, osim kvalitete i hardvera, veliku će ulogu igrati i njihova cijena, a sve službene detalje, uključujući i cijenu trebali bi saznati 3. studenog kada će Huawei islužbeno trebao predstaviti dva nova phableta.  

Izvor: Venture Beat

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti