Stiže Oculus Go, najavljen i projekt Santa Cruz

Facebook je predstavio svoju novu generaciju Oculus uređaja za virtualnu stvarnost i najavio novi projekt

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 12.10.2017. / 08:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Oculus se brzo, pogotovo pod patronatom Facebooka, etablirao kao jedan od najvažnijih igrača kada su u pitanju konzumerski uređaji i tehnologija virtualne stvarnosti. I kao što je to posljednjih godina uobičajeno kada je u pitanju Facebook, konstantno se razvijaju nove usluge i proizvodi. Tako je na četvrtoj VR (Virtual Reality) konferenciji Oculus najavio svoj novi uređaj nazvan Oculus Go, koji će biti dostupan u prvoj polovici 2018 godine, a koji će se pozicionirati negdje između uređaja Daydream i Rift.

Konkretno, to znači da će Oculus Go biti cijenom iznimno prihvatljiv, jer je kompanija najavila da će cijena za početni model iznositi 199 američkih dolara, odnosno otprilike 1260 kuna. Dodatna je zanimljivost što Oculus Go ne treba pametni telefon, računalo, zapravo ne treba ništa da bi vam pružio uživanje u virtualnoj stvarnosti jer, kako ističu, riječ je o unikatnom “sve u jedan” rješenju koje bi vas trebalo oduševiti. Nudit će uživanje u više od 1000 igara temeljenih na virtualnoj stvarnosti, videozapisima u 360 stupnjeva i svemu ostalom što VR nudi.

Najavljen je i projekt nazvan Project Santa Cruz, riječ je o novoj generaciji kontrolera i VR headseta koji bi trebao tehnologiju koju trenutačno predstavlja Rift podignuti na sasvim novu razinu. Nema nikakve dvojbe da u Facebooku itekako vode računa o konstantnim novitetima kada je u pitanju virtualna stvarnost, koja više nije avangarda ili budućnost, nego standard sadašnjosti…

Više o Oculus Go VR headsetu možete pročitati ovdje

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti