Sudjelovanje u Svjetskom tjednu svemira 2016. u Republici Hrvatskoj

WSWA poziva sve zainteresirane pojedince, udruge, škole, knjižnice, fakultete i javne ustanove da im se pridruže u realizaciji ove manifestacije u Republici Hrvatskoj.

Monika Nožić Monika Nožinić | 27.09.2016. / 10:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

World Space Week Asocijacija (WSWA) je najveća svjetska obrazovna organizacija povezana sa svemirom, pokrenuta od strane Ujedinjenih naroda i Vijeća za miroljubivo korištenje svemira (COPUOS) te Ureda za izvanzemaljske poslove (UN OOSA).

Svjetski tjedan svemira se obilježava svake godine od 4. - 10. listopada, a nacionalni koordinatori rade tijekom cijele godine i pomažu organizatorima događanja te koordiniraju aktivnosti povezane s obilježavanjem Svjetskog tjedna svemira. World Space Week Asocijacija ima nacionalne koordinatore u preko 80 država širom svijeta.

Ovom prilikom WSWA poziva sve zainteresirane pojedince, udruge, škole, knjižnice, fakultete i javne ustanove da im se pridruže u realizaciji ove manifestacije u Republici Hrvatskoj.

S predškolskom djecom, kao i onom osnovnoškolskom i učenicima srednjih škola aktivnosti možete provoditi gotovo pod svakim predmetom: zemljopisom, hrvatskim jezikom, stranim jezikom, likovnim, fizikom, matematikom, povijesti, kemijom – gdje god možete zamisliti svemir kao poveznicu, a da učenicima u isto vrijeme bude i poučno i zabavno! Također, veliki broj aktivnosti se može odraditi i sa studentima koji temu svemira mogu zamisliti u svojoj nastavi i predavanjima!

WSWA u suradnji sa UN OOSA određuje temu koja će se obrađivati cijele godine. Za 2016. godinu je preporučena tema Istraživanje iz svemirskih daljina – zalog za bolju budućnost (koja se ne mora strogo slijediti ukoliko entuzijasti ili organizacije nisu u mogućnosti istu temu i odraditi), a odnosi se na istraživanje našeg planeta iz svemira, sa mnogobrojnih satelita koji iz orbite šalju važne podatke kako znanstvenicima za daljnje istraživanje tako i svakome od nas građana koji uživamo u blagodatima GPS-a, vremenske prognoze i ostalih informacija do kojih ne bi imali pristup bez ovih svemirskih tehnologija.

WSWA vas poziva da svoje aktivnosti registrirate na službenoj stranici www.worldspaceweek.org, gdje možete pronaći i dodatne informacije vezano za organizaciju događaja.

Više informacija možete pronaći i na facebook grupi World Space Week Croatia, gdje se objavljuju svi natječaji i informacije vezane za svemir.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti