Telefon godine? Galaxy Note 8 stiže u rujnu

Jedan od najpoznatijih insidera mobilne industrije objavio je nove informacije o nadolazećem novom modelu iz Galaxy Note serije

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.06.2017. / 07:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon predstavljanja Galaxyja S8 i S8+ koji su dobili velike pohvale, kako od novinara tehnoloških portala, tako i od korisnika, pažnja ljubitelja Samsunga sada je okrenuta novoj generaciji njihovog phableta – Noteu 8. Predstavljanje ovog uređaja očekuje se u drugoj polovici rujna, a krajem prošlog tjedna jedan od najpoznatijih insidera mobilnog tržišta Evan Blass objavio je nove informacije o ovom telefonu koji dolazi s velikim ekranom i snažnim hardverom te će sigurno biti jedan od najvećih kandidata za telefon godine.

Kada je Samsung predstavio prvi model iz Note serije (bilo je to 2011. na IFA sajmu potrošačke elektronike u Berlinu), veliki broj analitičara i tehnoloških novinara smatrao je kako je ovaj uređaj s dijagonalom ekrana od 5,3 inča prevelik te da neće privući previše korisnika. No, pokazalo se da su u Samsungu odlično predvidjeli smjer kojim će se kretati mobilno tržište (ipak je riječ o kompaniji koja je već godinama predvodnik mobilnog tržišta) te su s Noteom pokrenuli potpuno novo tržište hibrida između pametnih telefona i tableta, a ako su informacije koje je Blass objavio istinite, s novim modelom po prvi puta dijagonala ekrana jednog Note uređaja bit će veća od 6 inča.

Dijagonala ekrana tako bi trebala iznositi čak 6,3 inča, no kako će ekran pokrivati većinu prednjeg dijela telefona i protezat će se od ruba do ruba uređaja, to povećanje ekrana ne bi se trebao odraziti na povećanju dimenzija samog uređaja.

Hardverski, ovaj smartphone bit će jedan od najjačih na tržištu – kao i modele S8/S8+ trebao bi ga pokretati Qualcommov Snapdragon 835, odnosno Samsungov Exynos 8895 procesor te će imati čak 6GB RAM-a. Sa stražnje strane imat će dvije 12MP kamere (postavljene horizontalno) s optičkom stabilizacijom pored koje će stajati senzor za otiske prstiju, a iako trenutno nema nikakvih informacija o prednjoj kameri, za očekivati je da rezolucija senzora kamere za selfije iznositi 8MP, kao i na najnovijim modelima iz Galaxy S serije.

Od ostalih informacija koje je objavio Evan Blass, treba spomenuti 3300mAh bateriju, podršku za Samsung DeX dock koji omogućava povezivanje telefona s monitorima te poboljšanja u softveru, odnosno još jednostavniji multitasking te napredniji stylus.

Izvor: Venture Beat
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti