Tri nova iPhonea, 2 Apple Watcha, jeftiniji laptop: Evo što sve Apple planira za drugi dio godine

Sve je više glasina oko Appleovih planova za drugi dio godine – predstavit će nove telefone, tablete, satove, očekujemo novi Mac Mini, iMac s boljim ekranom te još jeftiniji prijenosnik.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.07.2018. / 08:27

Apple (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ime Ming-Chi Kuoa puno znači svima koji godinama prate Apple i glasine vezane uz proizvode koje razvija ova kompanija te je riječ o najpoznatijem analitičaru od kojih uvijek dobivamo najpouzdanije informacije kada su u pitanju noviteti vezani uz Apple. Ovog tjedna Kuo je objavio predviđanja Appleovih planova za drugi dio godine u kojima je "potvrdio" neke ranije glasine – za veliki broj ljubitelja ove kompanije najvažniji noviteti odnosi se na nove modele iPhonea koje očekujemo tijekom rujna.

Nasljednik iPhonea X imat će OLED ekran dijagonale 5,8 inča, iPhone X Plus imat će 6,5 inčni ekran te će oba modela imati dvije stražnje kamere, dok će najjeftiniji model s LCD-om dijagonale 6,1 inč imati jednu kameru – sva tri uređaja imat će podršku za Face ID te A12 procesore. Slične informacije kruže internetom već mjesecima tako da, što se telefona tiče, vjerojatno neće biti nekih iznenađenja.

Apple priprema i novitete za sve korisnike koji namjeravaju kupiti nove modele njihovih tableta – dva nova modela iPada Pro imat će snažniji hardver i dizajn sličan iPhoneu X (dakle, skoro pa bez rubova), a umjesto Home tipke, tableti će se otključavati putem Face ID-a.

Nova generacija Apple Watcha uključivati će dva modela s većim ekranima (1,57 i 1,78 inča), poboljšanom funkcijom mjerenja otkucaja srca te, naravno, boljim hardverom.

Bolji hardver, odnosno jače procesore i grafiku možemo očekivati i u novoj generaciji MacBooka i MacBooka Pro, kao i u novom iMacu koji će dobiti i bolji ekran. Također, nakon više od tri i pol godine Apple bi napokon trebao nadograditi Mac Mini. Niti Kuo još ne zna kakve će novitete novi Mini donijeti, no jasno je kako će Apple u njega ugraditi novije procesore, a hoće li biti promjena u dizajnu, to ćemo tek vidjeti.

Još jedna zanimljiva informacija za korisnike koji uskoro namjeravaju kupiti novi prijenosnik s logom jabuke odnosi se na već spominjani jeftiniji model laptopa. Kuo nije siguran hoće li to biti jeftiniji MacBook Air ili 12 inčni MacBook te postoji mogućnost da Apple u potpunosti odustane od modela Air i okrene se samo razvoju MacBookova i MacBookova Pro.

Iako je riječ o glasinama, s obzirom od koga dolaze zaista možemo očekivati sve ove novitete, a nadamo se i još nekim iznenađenjima. Apple tradicionalno telefone predstavlja u rujnu te će biti zanimljivo vidjeti hoće li uz telefone predstaviti i nove satove i tablete ili će druge novitete predstaviti u listopadu ili studenom na odvojenoj konferenciji.

Izvor: 9to5Mac


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti