Vernee Mars 4G, pametni telefon koji čitač otisaka prstiju shvaća totalno drugačije

Malo uređaja se danas može pohvaliti hrabrim potezima, a jedan od njih je svakako Vernee.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 21.09.2016. / 20:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Inače tvrtka o kojoj imamo samo riječi hvale, s obzirom da smo isprobali nekoliko njihovih uređaja, osmislila je sasvim novu dimenziju čitača otisaka prstiju. Naime, svi mi držim uređaj prstima na bočnim stranama, stoga su u Vernee-u odlučili kako će senzor otiska prstiju staviti upravo tamo. 

Kako iz Verneea kažu “čitač otisaka prstiju bi trebao biti smješten tamo gdje se nalaze vaši prsti”, s čime se slažemo, a i gdje se vidi da Vernee razmišlja o sitnim detaljima i voli eksperimentirati. No čitač otisaka prstiju nije jedina boljka ovog uređaja, pa tako treba spomenuti i 5.5 inča zaslon FullHD rezolucije, snažni Helio P10 osmerojezgreni procesor radnog takta 2.0GHz,  4GB RAM-a i 32GB interne memorije.

Što se tiče kamera, na stražnjoj se strani nalazi Sony 13MP s autofokusom i bljeskalicom, dok se na prednjoj strani nalazi 5MP. 

Sam uređaj je predivnog dizajn i vrlo visokih performansi sve to smješteno u metalnom unibody kućištu s baterijom od 3000mAh koja se na 50% može napuniti za svega 30 minuta, zahvaljujući Quick charge tehnologiji. Cijena uređaja jest malo viša, odnosno iznosi 230 dolara, no Vernee još jednom pokazuje da može napraviti izuzetno dobar uređaj visokih performansi naravno predivnog dizajna.

Pročitajte: Zašto je Elephonov P9000 jedan od najtraženiji pametnih telefona na webshopovima?
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti