Zagreb Time Travel željno očekuje prve putnike kroz vrijeme

Posjetitelji aplikaciju i tablet mogu koristiti samostalno, istražujući grad, rješavajući zanimljive kvizove i zadatke, fotografirajući neobične vizure...

Martina Čizmić | 15.05.2018. / 17:00

Galerija

Deseci tisuća turista koji posjećuju Zagreb od danas će imati mogućnost otputovati u prošlost glavnoga grada i upoznati neke od najpoznatijih osoba iz njegove povijesti. Naime, službeno je predstavljena aplikacija Zagreb Time Travel.

Kako smo već pisali, radi se o prvoj virtualnoj turističkoj turi Zagrebom koja najbolju ponudu i atrakcije grada prezentira turistima kao putovanje kroz vrijeme uz primjenu suvremenih tehnologija proširene (AR) i virtualne stvarnosti (VR).

Posjetiteljima je "karta" za putovanje u prošlost tablet koji zasad mogu unajmiti na tri mjesta u Zagrebu, a Kata Barišić idejna začetnica Zagreb Time Travela ističe kako se nadaju da će ovakav način obilaska i upoznavanja grada prepoznati i turističke agencije te ga uvrstiti u svoju ponudu.

Turistički vodiči ne moraju strahovati da će im ovakve virtualne ture oduzeti posao. Trebaju ih prihvatiti kao dopunu njihovoj turi i kao nešto dodatno što mogu ponuditi turistima koje vode po Zagrebu, rečeno je na predstavljanju.

Zagreb Time Travel (Foto:ZIMO) (Foto: Zimo)

Posjetitelji aplikaciju i tablet mogu koristiti samostalno, istražujući grad, rješavajući zanimljive kvizove i zadatke, fotografirajući neobične vizure, ali i kao dodatni sadržaj u klasičnoj vođenoj turi po gradu.

Aplikacija korisnika vodi kroz 14 važnih destinacija – od Manduševca, Dolca, Krvavog mosta, Kamenitih vrata, Trga sv. Marka sve do Matoša i Uspinjače, a na svakoj destinaciji dočekat će ga neka druga osoba iz zagrebačke povijesti sa zanimljivom pričom i zadatkom.

U planu je i suradnja s partnerima koji bi korisnicima aplikacije Zagreb Time Travel nudili posebne pogodnosti i popuste.

Cijeli je projekt nastajao proteklih godinu i pol jer smo se njime bavili nakon 'pravog' posla. Upravo zato željela bih zahvaliti svima koji su sudjelovali i samnom skupljali ne prospavane noći, rekla je na predstavljanju Barišić.

Da se radi o zanimljivom i privlačnom projektu najbolje govori činjenica da su za izradu vlastitih virtualnih tura zainteresirani još neki gradovi u Hrvatskoj, ali i neki gradovi iz inozemstva.

Stoga, nemojte se iznenaditi ako za koju godinu i u drugim gradovima po Europi ugledate ljude s tabletima oko vrata koji istražuju povijest upravo tog grada.

Kako izgleda aplikacija odnosno putovanje u prošlost Zagreba te koliko je jednostavna za korištenje, provjerite u našem videu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti