Esport korak bliže uvrštavanju u program Olimpijskih igara?

S obzirom na sve veću popularnost esporta u svijetu, to bi mogla biti veoma dobra odluka.

Martina Čizmić | 18.05.2018. / 16:46

eSport (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ulazak esporta u redovan program Olimpijskih igara sve je izgledniji. Iako još nema konkretnih potvrda iz Međunarodnog olimpijskog odbora, potez koji je napravio Azijski olimpijski odbor pokazuje kako se stvari kreću u pozitivnom smjeru.

Naime, ovog ljeta esport će biti demonstracijski sport na Azijskim igrama, međunarodnom natjecanju koje podržava i Međunarodni olimpijski odbor.

Tako će najbolji esportaši iz Azije moći pokazati svoje vještine u League of Legends, Pro Evolution Soccer, Arena of Valor, Starcraft II, Hearthstone i Clash Royale.

Kako bi ostvarili pravo sudjelovanja, nacionalni olimpijski odbori odabrat će igrača ili tim koji će svoje sposobnosti morati dokazati na jednom od pet regionalnih kvalifikacijskih natjecanja diljem Azije. Oni najbolji zaigrat će uživo u Jakarti od 18. kolovoza do 2. rujna.

Esport će nastojati inspirirati i motivirati mlade diljem svijeta da budu što bolji kroz edukacijske i zabavne interaktivne izazove, stoji u objavi koj je potpisao predsjednik Azijske federacije elektroničkih sportova, Kenneth Fok.

Podsjetimo, još prošle godine Tony Estanguet, jedan od potpredsjednika odbora pariške kandidature za Olimpijske igre 2024. rekao je kako je spreman za razgovore članovima MOO-a oko uvrštavanja ove discipline na Olimpijadu. No, samo za igre koje nisu nasilne.

S obzirom na sve veću popularnost esporta u svijetu, to bi mogla biti veoma dobra odluka.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti