HTC predstavio svoj novi pametni adut – HTC U12+

Novi HTC U12+ s ekranom od šest inča najveći je HTC dosad.

Martina Čizmić | 23.05.2018. / 13:55

HTC U12+ (Foto: HTC) (Foto: HTC)

HTC je predstavio svoj novi flagship telefon – HTC U12+. Kako su već ranije bile poznate gotovo sve opcije, službeno predstavljanje samo je potvrdilo ono što su svi već znali.

Radi se o HTC-ovu najvećem i najodvažnijem telefonu dosad, koji uključuje živopisan ekran veličine od šest inča s filmskim omjerom stranica 18:9 te Edge Sense 2, sustav za intuitivnu jednoručnu interakciju s telefonom.

Iz HTC-a ponosno ističu kako uz Edge Sense 2 korisnici imaju nov doživljaj upravljanja dodirom jer se rubovi U12+ pretvaraju u područja osjetljiva na dodir te tako daju dodatni način komunikacije s uređajem. Novi Edge Sense zna kojom rukom korisnik drži telefon i omogućuje mu da koristeći samo jednu ruku upravlja navigacijom kroz uređaj, snimanje fotografija i videozapisa, zumira mape itd.

Novi U12+ ima po dvije kamere sprijeda i straga koje omogućuju snimanje  fotografija s bokeh efektom kao na DSLR fotoaparatu. UltraSpeed Autofocus 2 uključuje autofokus faznom detekcijom punog senzora i novi laserski autofokus, kako bi korisnici bili sigurni da nikad neće propustiti priliku za fotografiju, dok HDR Boost 2 omogućuje snimanje fantastičnih fotografija pri bilo kojoj razini osvjetljenja. 2x optički zum i 10x digitalni zum na glavnoj kameri omogućuje snimanje fotografije izbliza, a video s opcijom Sonic Zoom omogućuje "zumiranje" zvuka ili glasa. Model U12+ osvojio je 103 boda na testiranju DxOMark – najvišu ocjenu u industriji za dvostruku kameru.

Zahvaljujući HTC BoomSound, USonic i Qualcomm aptX HD zvuku, U12+ ima najglasnije zvučnike dosad. Osim toga, slušalice USonic s aktivnim uklanjanjem šuma, prilagođavaju se jedinstvenoj strukturi korisnikova uha kako bi savršeno oblikovao zvuk za svakog posebno. Za bežični zvuk koji ide puno dalje od očekivanja, aptX HD je dizajniran s podrškom za 24-bitni Bluetooth zvuk u visokoj razlučivosti.

U12+ još je više umjetnički dizajniran s ultratankim rubovima ekrana, novim tipkama osjetljivim na pritisak i izdanjima u živim bojama – Translucent Blue, Ceramic Black i Flame Red.

Opremljen je mobilnom platformom Qualcomm Snapdragon 845 s X20 LTE s podrškom za Gigabit LTE i bez nepotrebnog skraćenja trajanja baterije. Dolazi sa čak 6 GB RAM memorije i 64 GB prostora za pohranu, a spreman je i za VR uz Vive Focus, sa sinkronizacijom poziva i obavijesti, kao i zrcalnim modom koji  U12+ pretvara u osobni VR teatar.

Dostupnost i cijena za Hrvatsku još nisu poznati.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti