Instagram sada ima 800 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika

Broj aktivnih mjesečnih korisnika Instagrama narastao je na 800 milijuna, dok je broj aktivnih dnevnih korisnika dosegao čak 500 milijuna.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.09.2017. / 07:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Još jedna Facebookova društvena mrežama velikim koracima grabi prema milijardi korisnika – iz Instagrama su jučer objavili kako je broj aktivnih mjesečnih korisnika dosegao brojku od 800 milijuna, dok je broj dnevnih korisnika čak 500 milijuna. To znači kako je Instagram u manje od deset mjeseci dodao 200 milijuna novih mjesečno aktivnih korisnika jer su se sa 700 milijuna korisnika pohvalili u travnju ove godine, a samo četiri mjeseca prije toga broj korisnika iznosio je 600 milijuna. Ako se ovakav rast nastavi i dalje, već sljedeće godine možemo očekivati da će broj korisnika dosegnuti milijardu – zvuči nevjerojatno kako je Mark Zuckerberg prije nešto više od pet godina ovu kompaniju platio milijardu dolara jer, iako se tada ta cifra nekima činila prevelikom, danas je jasno kako je riječ o genijalnom i vizionarskom potezu.

Inače, osim rasta broja korisnika, iz Instagrama su se pohvalili i s rastom broja oglašivača – dok je prije samo pola godina ova mreža imala milijun oglašivača, sada ih ima čak dva milijuna te su većina novih oglašivača male i srednje kompanije. Od ostalih zanimljivih noviteta treba spomenuti i kako je vrijeme koje korisnici provode gledajući videozapise na Instagramu povećano za 80 posto u odnosu na godinu ranije, a objavljuju i četiri puta više videozapisa u odnosu na prošlu godinu.

Dok su ovo odlične brojke za sve koji ulažu u Instagram kao platformu, odnosno za sve investitore Facebooka, na Tech Cruncheu kažu kako su prilično obeshrabrujuće za Snapchat. Naime, Instagram je kopirao neke od opcija Snapchata, uključujući i popularne Stories te, dok korisnici objavljuju sve više priča na Instagramu, na Snapchatu je zabilježen velik pad broja objava priča, što se odrazilo i na cijenu dionice koja je u padu već neko vrijeme.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti