Javno najavio otkaz u Facebooku, ali ostao raditi kako bi u džep stavio 450 milijuna dolara

Jedan od osnivača WhatsAppa u travnju je najavio kako je vrijeme za odlazak iz Facebooka, no nije dao otkaz – čini se da čeka kraj godine kada bi po ugovoru trebao dobiti još 450 milijuna dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.08.2018. / 14:39

Jan Koum (Foto: Tobias Hase / dpa / AFP) (Foto: Tobias Hase / dpa / AFP)

U vrijeme najveće hajke na Facebook tijekom afere Cambridge Analytica Jan Koum, suosnivač WhatsAppa kojeg je Facebook kupio za 19 milijardi dolara putem društvenih mreža poručio je kako je došlo vrijeme za dizanje sidra iz Zuckerbergove kompanije. Prema nekim informacijama, do tada je prodajom dionica već zaradio više od 7 milijardi dolara pa je poručio kako je vrijeme za odmor od tehnologije te vrijeme želi posvetiti hobijima poput skupljanja rijetkih modela Porschea.

Prilikom velikog preuzimanja, Facebook je s Koumom potpisao ugovor prema kojem, ako u kompaniji ostane još najmanje četiri godine ima pravo na određeni broj dionica. S obzirom na to kako taj četverogodišnji period ističe krajem ove godine, mnogima je bilo čudno što Koum nije još sačekao do kraja godine kako bi dobio te dionice i zaradio dodatnih, kako navode mediji, 450 milijuna dolara.

No, prema informacijama koje su američki mediji objavili ovog tjedna, nakon što je najavio odlazak iz kompanije, Koum u biti nije dao otkaz te je on i dalje zaposlenik Facebooka. Iz CNBC-a su poslali Facebooku upit vezan uz njegov status u kompaniji te su im potvrdili da je Koum i dalje zaposlen u Fejsu, radi na raznim projektima te pomaže u tranziciji vodstva WhatsAppa, dok neki drugi izvoru kažu kako se na poslu pojavi samo jednom mjesečno kako bi ispunio uvjete iz ugovora.

Njegova situacija nije neuobičajena te na Business Insideru kažu da je to jedna od poznatih tajni Silicijske doline – ljudi koji broje sitno do isplate novca ili dionica dolaze na posao, no ne rade ništa konkretno, već vrijeme provode na krovovima uredskih zgrada, piju kave i uživaju, a za nagradu još pokupe milijune dolara.

Izvor: CNBC

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti