Još mjesec dana: Nokia priprema nešto "fantastično"

Ostalo je još malo više od mjesec dana do mobilnog sajma u Barceloni za koju HMD Global, kompanija koja je otkupila prava na Nokijin brand, priprema nešto fantastično

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.01.2018. / 07:19

Nokia (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon najvećeg sajma potrošačke elektronike koji je nedavno završen u Las Vegasu, pažnja ljubitelja mobilne tehnologije okreće se Barceloni gdje će se, kao i svake godine, održati Mobile World Congress na kojem nas očekuje predstavljanje brojnih novih pametnih telefona, tableta, pametnih satova i drugih gadgeta. Iako je do početka ovog sajma ostalo više od mjesec dana, već je sada gotovo sigurno kako će najveće zvijezde MWC-a biti novi modeli iz Samsungove Galaxy S serije. Iz južnokorejske kompanije nedavno su najavili kako će Galaxy S9 i S9+ predstaviti u Barceloni, a ovog tjedna novitete na ovom sajmu najavili su i iz Sonyja te HMD Globala, kompanije koja je otkupila prava na Nokijin brand.

Izvršni direktor za razvoj proizvoda HMD-a Juho Sarvikas putem Twittera najavio je kako njegova kompanija za Barcelonu priprema nešto "fantastično", dok pozivnica koju su poslali novinarima otkriva kako će na Mobile World Congressu predstaviti "sljedeće poglavlje" njihove priče. Iz ovih teasera, naravno, ne možemo ništa saznati, ali glasine koje mrežom kruže vezano uz Nokiju i njen nastup na MWC-u kažu kako možemo očekivati novu generaciju modela 8 te napokon služeno predstavljanje Nokije 9, telefona s kojim HMD namjerava konkurirati Appleu i Samsungu. Najjači telefon s logom Nokije navodno će imati 5,5 inčni OLED ekran koji će se protezati od ruba do ruba, radit će na Snapdragonu 835 (možda i novoj generaciji ovog procesora 845), trebao bi imati dvije stražnje 12MP kamere, prednju 5MP kameru te 128GB prostora za pohranu podataka.

Što se Sonyja tiče, ova je kompanija najavila konferenciju za novinare 26. veljače, a iako nisu objavili nikakve informacije oko uređaja koje će predstaviti, dio tehnoloških medija slaže se kako možemo očekivati novi top model Xperia XZ Pro.

Prema do sada objavljenim glasinama, ovo će zaista biti zvijer od telefona s 5,7 inčnim OLED ekranom (bez rubova) 4K rezolucije, pokretat će ga Snapdragon 845, imat će 6GB RAM-a i 128GB prostora za pohranu podataka. Sa stražnje strane navodno će biti dvije rezolucije 18, odnosno 12MP, dok će s prednje strane biti 13MP selfie kamera.

Do početka Mobile World Congressa ostalo je još više od mjesec dana te do tada možemo očekivati brojne nove glasine vezane uz ove uređaje, kao i uz pametne telefone koje će predstaviti druge kompanije na najvećem mobilnom sajmu na svijetu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti