Najbogatiji čovjek na svijetu u šetnju poveo svog novog "ljubimca"

Najbogatiji čovjek na svijetu u šetnji s robotskim psom? Zvuči kao početak nekog distopijskog znanstveno fantastičnog filma…

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.03.2018. / 16:01

Bezos i robotski pas (Foto: Twitter) (Foto: Platforma X)

O upozorenjima stručnjaka kako će nam roboti uzeti radna mjesta čitamo već godinama, no osim što će uzeti posao vozačima, konobarima i radnicima u tvornicama, roboti bi u budućnosti mogli zamijeniti i – kućne ljubimce. Sony je nedavno predstavio novu generaciju svog robotskog psa Aibo za kojeg u ovoj kompaniji kažu kako se može emocionalno povezati s članovima kućanstva i pružiti im ljubav i pažnju.

Ovaj robot, zahvaljujući strojnom učenju, čak i svoje ponašanje može prilagoditi vlasniku, tražiti njegovu pažnju i naučiti što ih čini sretnim, mahati repom, umiljavati se i slično.

Dok za Aiboa možemo reći kako je umiljat i simpatičan robot, teško je pronaći riječi za robotskog ljubimca kojeg je šef Amazona Jeff Bezos "prošetao" na Amazonovoj MARS (skraćenica za strojno učenje, automatizaciju, robotiku i istraživanje svemira) konferenciji u ponedjeljak.

Iako sumnjamo kako najbogatijem čovjeku na svijetu ovakav robot trčkara po stanu, Bezos se ipak pohvalio na Twitteru s fotografijom zajedničke šetnje za koju na Gizmodu kažu da izgledao kao početak nekog distopijskog SF filma.

Riječ je o robotu SpotMini Boston Dynamicsa čije su sposobnosti zadivljujuće, ali i strašne te se samo možemo zapitati što će se dogoditi jednom kada takvi roboti s velikom umjetnom inteligencijom odluče ljudima nametnuti svoju volju, odnosno kada odluče uzvratiti na udarce kakve im je zadao zaposlenik BD-a na videozapisu.

Ovo je samo još jedna slika s kojom je Bezos "osvojio" internet nakon što se nedavno fotografirao kako jede iguanu na jednom eventu u SAD-u.   

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti