Projekt Snow Buddy osvojio prvo mjesto i 15.000 kn na drugom #startupZG natjecanju Zagrebačkog inkubatora poduzetništva

Pobjednički tim nagrađen je s 15.000 kuna koji će mu pomoći u finalizaciji izrade prve verzije proizvoda.

Martina Čizmić | 18.06.2018. / 16:23

Tim Snow Buddy (Foto: Algebra LAB) (Foto: Algebra LAB)

#startupZG, dvodnevno natjecanje inovativnih poduzetničkih ideja i projekata, projekt Zagrebačkog inkubatora poduzetništva (ZIP), održano je po drugi puta. Ukupno 18 timova tijekom dva dana dobilo je podršku vrhunskih mentora kako bi što bolje razvili, unaprijedili i prezentirali svoje poduzetničke projekte, a svi su timovi intenzivno radili na pripremi konačnih prezentacija.

Timovima su svoju mentorsku podršku pružali Petra Stojanov (voditeljica programa edukacije, ZIP), Ivo Špigel (osnivač ZIP-a), Leo Mršić (direktor Algebra LAB-a), Vanja Šebek (voditelj preddiplomskog studija digitalnog marketinga na Visokom učilištu Algebra), Hrvoje Jerković (predavač u istraživačkom centru Algebra LAB-a) i Tihana Marelja (voditeljica operacija Algebra LAB-a).

Nakon trominutnih predstavljanja svih projekata u nedjelju, u izuzetno jakoj konkurenciji dobrih ideja i nakon vrlo neizvjesnog vijećanja žirija mentora, pobjedu je odnio projekt Snow Buddy čiji je cilj spojiti skijaške instruktore sa svima onima koji traže podršku skijanja na jednostavan i lagan način kroz mobilnu aplikaciju. Izgradnja zajednice koja će omogućiti dijeljenje znanja i skijaških vještina te monetizacija kroz usku suradnju sa skijalištima, instruktorima i školama skijanja, kao i vrlo dobar nastup tijekom pitcha bili su neki od presudnih faktora za pobjedu ovog tima. Tim iza projekta Snow Buddy čine Nikola Škarica, Karlo Knežević i Tin Jurković.

Iako su projekti dolazili iz vrlo različitih područja i bili su u vrlo različitim stupnjevima razvoja i dovršenosti, ono što je bilo zajedničko svim sudionicima #StartupZG programa bila je energija, motivacija i entuzijazam. Odvojili su prekrasan, sunčani vikend kojega su mogli, poput većine njihovih prijatelja i vršnjaka, provesti u odmoru, opuštanju i rekreaciji. Umjesto toga oni su na Idea Bootcamp programu brusili svoje poslovne ideje, pripremali i prilagođavali završne prezentacije i razvijali projekte uz stručnu pomoć nas mentora. Na završnim prezentacijama vidjelo se da su mnogi timovi u samo dva dana napravili jako veliki pomak, a posebno to vrijedi za pobjednički tim 'Snow Buddy', naglašava Ivo Špigel, jedan od osnivača ZIP-a.

Najveća vrijednost ovakvih događanja jest što nude ljudima priliku da u vrlo koncentriranom vremenu od samo dan i pol prijeđu cijeli put od poslovne ideje do njezina plasmana pred potencijalne investitore. Fascinantno je vidjeti da na ovakva natjecanja dolaze i studenti i srednjoškolci koji vrlo ozbiljno razmišljaju o poslovanju, imaju registrirane svoje d.o.o.-ove, i realiziran prve promete na poslovnom računu. Tako je jedan sudionik bio maturant, koji je nakon pitchiranja ideje u nedjelju išao kući kako bi se spremio za maturu u ponedjeljak, ali je bez obzira na svoju mladost mogao ravnopravno razgovarati o poslovnim problemima s ljudima koji su u branši već dvadeset godina, izjavila je dr. sc. Maja Brkljačić, voditeljica razvoja poslovanja Algebra LAB-a.

Istovremeno, pitchirali su i četrdesetogodišnjaci koji imaju želju izaći iz poslovnog okruženja u kojem rade, i pokrenuti nešto novo, svoje, pa im treba podrške i znanja kako se uspješno osamostaliti. Želja nam je što više ovakvih inspirativnih i kvalitetnih timova i pojedinaca uključiti najesen u novu generaciju našeg inkubatorskog programa u Algebra LAB-u, jer taj će program polaznicima programa pružiti i poslovnu, ali i stručnu tehničku podršku iz područja digitalnih tehnologija, kako bi svoje poslovne ideje uspješno i realizirali, zaključuje Maja Brkljačić.

Pobjednički tim nagrađen je novčanom nagradom u iznosu od 15.000 kuna koja će mu pomoći u finalizaciji izrade prve verzije proizvoda. Kako je žiri među preostalim timovima također prepoznao velik broj obećavajućih projekata, s njima su ostvareni kontakti i bit će im ponuđena pomoć, te preporučeno uključivanje u jesenski program inkubacije Algebra LAB-a.

Preostali projekti koji su zaslužili svoj nastup u nedjeljnom finalu bili su: MeetMe (aplikacija za upoznavanje ljudi sa sličnim ili istim interesima); InFood (aplikacija za promociju hrvatskih OPG-ova); TeacherToGo/TEGO (povezivanje instruktora i nastavnika s osobama koje žele steći ili usavršiti neka znanja); BeeOtics (prirodni dodaci koji obnavljaju razinu dobrih bakterija kod pčela, inače ugroženih utjecajem poljoprivrednih sredstava); 4REAL (društvena mreža koja, kako kažu autori, želi vratiti društvenost vratiti u stvarni svijet); Skok (aplikacija koja označava tekst po pravilima brzog čitanja); SmartStop (pametna tramvajska ili autobusna stanica), Mundus (pametna društvena igra koja je spoj klasičnih društvenih igara i modernih tehnologija); WeBoard (online platforma za kolaboraciju u timu u realnom vremenu te online predavanja); Pin-a-Gym (platforma za rezerviranje termina na sportskim terenima); GiftBoon (stranica preko koje klijenti mogu prodavati svoje poklon-kartice u digitalnom obliku); Trivia Conquest (edukativna i zabavna igra, kombinacija kviza i rizika); My2Minutes (web platforma koja osobama koje traže posao omogućava da se predstave kroz video životopise, a tvrtkama da kroz video prikažu kako to izgleda raditi kod njih); CafeHub (digitalna platforma koja freelancerima pomaže pronaći idealne lokacije za rad); IG+ (kvartovski dućani s pretplatom koja zamjenjuje maržu); WorldFoodBox (kutija puna okusa iz cijeloga svijeta), te FloorNap (web aplikacija koja posreduje između iznajmljivača i turista).

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti