Prvi telefon s Gorilla Glassom 6: Oppo predstavio model F9

Telefon srednje kategorije s velikim ekranom dijagonale 6,3 inča prvi je model na tržištu s Gorilla Glassom 6.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.08.2018. / 10:30

Oppo F9 (Foto: Oppo) (Foto: Oppo)

Oppo je trenutno peta najveća mobilna kompanija na svijetu koja se na tržištu dokazala kvalitetnim i cjenovno pristupačnim mobilnim uređajima, a posebno su oduševili s nedavno predstavljenim inovativnim modelom Find X. Ovaj je uređaj poseban po tome što ekran zauzima gotovo cijeli prednji dio uređaja te nema tzv. notcha, hardverskog dijela s kamerom i senzorima kao brojni drugi uređaji, već su kamere skrivene ispod ekrana i izlaze prilikom fotografiranja, odnosno otključavanja telefona pogledom.

Novi telefon Oppa kojeg su predstavili ovog tjedna ne dolazi s takvim inovacijama i nije namijenjen high end segmentu, već je riječ o uređaju srednje kategorije koji će se prvo pojaviti na kineskom tržištu, a naknadno i na drugim tržištima.

Oppo F9 radi dolazi sa 6,3 inčnom ekranom rezolucije 3240x1080 piksela, pokreće ga osmojezgreni Mediatekov Helio P60 procesor te ima 4, odnosno 6GB memorije i 64GB prostora za pohranu podatka, a dobra vijest je što ima i utor za memorijske kartice. Sa stražnje strane kućišta nalaze se dvije kamere rezolucije 16MP (s otvorom blende f/1.9) i 2MP te bi ova kombinacija trebala omogućiti snimanje kvalitetnih fotografija sa zamućenom pozadinom. S prednje strane nalazi se 25MP kamera za snimanje selfija.

Oppo F9 (Foto: Oppo) (Foto: Oppo)

Ono po čemu je ovaj pametni telefon specifičan je što je ovo prvi uređaj koji je zaštićen Gorilla Glassom 6, a njegovi (budući) korisnici trebali bi biti zadovoljni i s 3500 mAh baterijom koja se može brzo napuniti zahvaljujući VOOC tehnologiji za brzo punjenje (putem microUSB-a).

Od ostalih opcija treba još spomenuti i senzor za otiske prstiju koji je smješten na stražnjoj strani kućišta te 3,5mm izlaz za slušalice tako da neće biti potrebno koristiti poseban adapter za slušalice kao na sve većem broju telefona.

Cijena ovog telefona još nije poznata, a nadamo se kako će se uskoro moći nabaviti i na europskom tržištu.

Izvor: TechSpot
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti