Samsung Galaxy Tab Active2 - tablet za rad u ekstremnim uvjetima

Samsung je na Galaxy Tab Active2 surađivao s cijelim nizom tvrtki.

Martina Čizmić | 21.10.2017. / 14:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Samsung je predstavio novi robusni tablet namijenjen poslovnim korisnicima - Galaxy Tab Active2.

Samsung Galaxy Tab Active2 je nastao na temelju konkretnih i detaljnih inputa od strane klijenata i partnera te je pažljivo razvijan kako bi nastala potpuno nova kategorija tableta namijenjenih profesionalcima, rekao je Suk-Jea Hahn, izvršni potpredsjednik Global Mobile B2B tima tvrtke Samsung Electronics te dodao: Strateški smo radili na izgradnji šireg partnerskog ekosustava za proširenu funkcionalnost u suradnji s vodećim igračima u industriji kao što su IBM, ECOM Instruments, Gamber-Johnson, Ram®Mounts, iKey, Otterbox i Koamtac. Oduševljeni smo što zbog suradnje s IBM Maximom Samsung ovim tabletom po prvi puta profesionalcima na terenu pruža značajke vodećeg svjetskog rješenja za upravljanje imovinom kako bi im pojednostavio poslovanje.

Samsung je na Galaxy Tab Active2 surađivao s tvrtkom IBM Maximo, kako bi integrirao mogućnosti upravljanja imovinom i poslovanjem. Kombiniranjem IBM-ovih naprednih mogućnosti upravljanja imovinom sa značajkama uređaja poput integracije biometrije, zaslona s više prozora i mogućnostima koje pruža S Pen olovka, ispunjavanje zadataka poput pregleda i održavanja opreme radnicima će biti jednostavnije i učinkovitije za ispuniti, bez obzira na složenost okruženja u kojem rade.

Ovom suradnjom, IBM Maximo i Samsung Mobile B2B rješavaju promjenjive poslovne zahtjeve za industrijaliziranim mobilnim uređajima te osnažuju tehničare na terenu novim alatima dizajniranim za rad gdje god bili i što god radili. Korisnici će moći provesti ključnu analizu na lokalnoj razini, poput ažuriranja radnih naloga ili brojanja stavki inventara, u intuitivnom i prijateljskom sučelju na robusnom i pouzdanom uređaju, rekao je Sanjay Brahmawar, generalni direktor prodaje odjela IBM Watson IoT.

Tablet Galaxy Tab Active2 opremljen je brojnim značajkama koje će do izražaja najbolje doći na terenu - od zaštite od eksplozije uzrokovane uljem i plinom, farmaceutske i kemijske industrije uz potporu tvrtke ECOM Instruments, prijenosni skener barkoda tvrtke Koamtac, trake za ruke tvrtke Otterbox te robusne prijenosne tipkovnice za vozila tvrtke iKey.

Samsung Galaxy Tab Active2 posjeduje certifikat MIL-STD-810 čime se garantira izdržljivost tableta pod ekstremnim pritiskom, temperaturama, uvjetima okoliša, vibracijama i padovima. Galaxy Tab Active2 ima zaštitnu navlaku koja umanjuje jačinu udarca na uređaj u slučaju pada s visine do 1,2 metra, IP68 otpornost na vodu i prašinu te zaslon prilagođen dodirima mokrim rukama ili u rukavicama što olakšava korištenje u ekstremnim uvjetima.

Opremlje je prednjom kamerom od 5MP i stražnjom od 8MP s autofokusom, dok novi čitač otiska prsta osigurava poboljšanu sigurnosnu provjeru autentičnosti, a značajka prepoznavanja lica prikladna je opcija za otključavanje uređaja jednom rukom. Uparen je s novim žiroskopom i geomagnetskim senzorima za korištenje proširene stvarnosti (AR) u svrhu obuke zaposlenika, trening zaposlenika u realističnom okruženju prije nego što dođu do svog radnog mjesta. Sadrži i karakteristiku NFC.

Uređaj također ima LTE povezivanje, jednostavno i praktično napajanje strujom uz efikasnu kontrolu baterije više uređaja i dodatni data signal pin za eventualno spajanje tastature.

Samsung Galaxy Tab Active2 pruža tvrtkama poboljšane mogućnosti kad govorimo o sigurnosti. Tablet posjeduje Knox platformu koja je na razini sigurnosnih platformi i prikladnu biometrijsku provjeru autentičnosti uključujući novi skener otiska prsta koji nudi poboljšanu sigurnost prilikom provjere autentičnosti i prepoznavanje lica za praktičan hands-free pristup.

Samsung Galaxy Tab Active2 bit će dostupan od listopada 2017. godine na odabranim tržištima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti