Zagreb je spreman za najveći regionalni humanitarni esport turnir – Good Game 2018.

Hoće li tim Rimac Automobila uspjeti obraniti prošlogodišnju titulu?

Martina Čizmić | 14.05.2018. / 15:34

Good Game esport turnir (Foto: Good Game) (Foto: Good Game)

Najveći regionalni esport turnir Good Game najavljuje svoj povratak u Zagreb, i to 18. i 19. svibnja 2018. godine. U prostoru legendarnog zagrebačkog Jadran filma tijekom dva dana borit će se 192 natjecatelja iz čak 32 kompanije iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, a očekuje se da će turnir posjetiti i gotovo 3000 posjetitelja.

Filmski studio 2 u Jadran filmu samo će za ovu priliku biti pretvoren u retrofuturističku arenu gdje će se, uz neonska svjetla i glazbu iz osamdesetih godina prošlog stoljeća, boriti najspretniji timovi u jednoj od najpopularnijih esports igara – Counter Strike.

Domaća MSGW računala bit će na raspolaganju svim natjecateljima, a i ove će godine prikupljena sredstva biti donirana u humanitarne svrhe. Upravo su društveno odgovorno poslovanje, potpuno drugačije iskustvo za zaposlenike neki od razloga zbog čega je ovaj turnir toliko privlačan. Osmišljen je i kao potpuno nova platforma putem koje tvrtke na zanimljiv i jedinstven način mogu proširiti svoju poslovnu mrežu i potpuno zakoračiti u 21. stoljeće, prepoznajući najnovije tehnološke i društvene trendove.

Atraktivni i zanimljivi koncept koji u sebi povezuje ljubav prema gamingu, networking ali i posebnu humanitarnu notu, osmislio je Nikola Stolnik, direktor tvrtke Good Game Global.

Ove godine okupljamo više od 30 regionalnih kompanija u dvodnevnom sučeljavanju natjecanja u računalnim igrama. Što se zapravo događa? Studenti i zaposlenici najboljih kompanija dva dana igraju igre, druže se, zabavljaju, izmjenjuju ideje i stvaraju nove vrijednosti. Upravo su studenti domaćih fakulteta najveća vrijednost ovogodišnjeg eventa jer nam je cilj spojiti ih s najboljim poslodavcima regije, poručio je Nikola Stolnik te dodao: Sav prikupljeni novac ovaj put odlazi u ruke poduzetnici ili poduzetniku koji će na posebnom događanju koje ćemo ubrzo najaviti uvjeriti stručni žiri da ima odličnu ideju, razrađeni plan i strategiju, a mi ćemo s velikom zadovoljstvo toj osobi biti svojevrsni vjetar u leđa na samom startu te pustolovine ali i podrška kroz daljnji poslovni razvoj.
 
Osim poticanja hrvatskog poduzetništva turnirom se pokušava pomoći i hrvatskim studentima kojima je stigla pozivnica za druženje i gejmanje u Jadran filmu. No, studenti mogu iskoristiti priliku i susresti se s potencijalnim poslodavcima. Organizatori stoga pozivaju studente da ponesu svoje životopise, a organizatori će ih proslijediti svim prijavljenim tvrtkama.

Na turnir se vraća nepobjedivi tim tvrtke Rimac Automobili, a tu su i Infinium, Envy, CloudSence, Nanobit, Diverto, Foreo, UBER, HPB te brojni drugi kao i tim glavnog pokrovitelja turnira, tvrtke Vipnet.

Vipnet je prošle godine intenzivno krenuo u razvoj esport scene u regiji pokretanjem Vip Adria lige u partnerstvu s ESL-om, a u vrlo uspješnoj prvoj sezoni nastupilo je više od 1200 igrača i odigrano je više od 500 mečeva. U Vipnetu su interni gaming turniri također postali već tradicija koja okuplja sve ljubitelje gaminga u našoj kompaniji. Timovi iz različitih odjela igraju zajedno tijekom godine, međusobno se bolje upoznaju, a kao rezultat svega i bolje poslovno surađuju. Sigurna sam da ćemo na ovogodišnjem Good Gameu ponovno svjedočiti jedinstvenom spoju gaminga, zabave i druženja, te najbolje od svega, pritom prikupiti značajna financijska sredstva te tako pomoći mladim poduzetnicima i studentima u Hrvatskoj, izjavila je Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija u Vipnetu.

Esport tržište zadnjih je godina poraslo za čak 40 posto, a procjenjuje se da će ukupni prihodi u 2019. godini prijeći milijardu dolara. Kako raste popularnost ovog sporta, raste i broj fanova, koji je prešao brojku od 300 milijuna. Kada je riječ o najjačim tržištima, na prvom su mjestu azijsko i sjevernoameričko, nakon čega slijedi europsko. Jedna od najvažnijih vijesti koja će obradovati sve poklonike ovog sporta jest kandidatura za Olimpijske igre 2024. godine u Parizu, a ako ova ideja uistinu oživi, cijela će esports industrija doći na još jednu višu razinu.

Uz glavni turnir u igri CS:GO, natjecatelji će moći pokazati svoje vještine i poznavanje igara Rocket Leagueu, Overwatch i PES kao i igru Phageborn hrvatske developerske tvrtke Games Revolted te I hate running backwards hrvatske tvrtke Binx. U EXPO dijelu domaći i strani developeri predstavit će svoje igre koje će posjetitelji moći isprobati, a tu su i VR zona te Retro Corner koji će zasigurno privući brojne znatiželjnike. Na vanjskom dijelu bit će postavljen Food Corner s omiljenim zagrebačkim Submarine burgerima, a dvodnevno sportsko i zabavno druženje zaokružit će koncert jedne najpopularnijih grupa u regiji, a o kome se radi, organizatori još ne mogu otkriti.

Ovogodišnji partneri turnira Good Game su Vipnet i Envy Croatia. Ulaznice za posjetitelje su besplatne, no zbog ograničenog broja potrebno je registrirati se preko poveznice.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti